Svenska Bil >> Auto Repair >> Däckslitage Tear >> Content

Hur man byter en Wheel Stud i en Nissan Sentra

Den största faran för en trasig eller strippad hjul stud är att det sätter press på de andra. Om de alla sönder, går du hjulet flyger - och det finns aldrig en lämplig tidpunkt för detta. Du kan byta ut en hjulbult på din Nissan Sentra men det kräver tålamod, ett bra minne och en liten tjur arbete. Saker du behöver
Jack, rörtång och jack verktyg
Blocks
ersätter stud
Vise-grepp
Open end skiftnyckel
skiftnyckeln
Dead slag hammare eller tung klubba
Extra hjulbultar och hjulmuttrar
Mutterdragare (om tillgängligt) eller 1/2-tums lång hanteras enhet hylsnyckel
Visa fler instruktioner
1

Köp nya dubbar. Om du inte vet vilken storlek din är, vänta tills du tar bort dem sedan ta dem till Biltema med dig att försäkra passform.
2

Lokalisera jack verktygen under mattan innanför skona i bakluckan på din Sentra. Hitta domkraften luckan i bagageutrymmet på passagerare sidan väggen och vrid skruven moturs. Använd den avsmalnande änden av domkraften staven för att bända upp jack out. Blockera hjulet diagonal till en med brutna stud. Addera 3

Lyft bilen med domkraften. Avlägsna hjulet med den skadade stud. Knacka försiktigt på klippet som håller bromsledningen till suspensionen. Ta bort det. Ta bort bolds bakom bromsok och ta bort bromsoket. Dra skivan.
4

Snip och hack dammskyddet på skivbromsar. Det behöver inte vara mer än 3/4 inches bred. Rada upp tappen till skåran. På trumbromsar, ta bort trumman.
5

Hit dubben med en hammare och slå tillbaka genom navet. Ta ut den och ersätta den med en ny stud. Hand tråd den genom hålet.
6

Sätt två hjulbultar på nya stud och dra åt dem. När du gör det, märker att det drar tappen genom hålet. Titta på baksidan för att se till att den sitter plant mot navet.
7

Avlägsna bultarna och montera ihop delarna som du tog bort för att byta ut stiftet på din Nissan Sentra. Dra åt hjulmuttrarna för att avsluta jobbet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/tire-wear-tear/76038.html

Previous:
Next:

Däckslitage Tear

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.