Svenska Bil >> Auto Repair >> Däckslitage Tear >> Content

Hur man byter en Wheel Stud i en Saturn Ion

Om du märker att hjulmuttrarna inte vistas tätt på en av reglarna, måste du ersätta hjulet stud på din Saturn Ion. Jobbet är enkelt om du gillar att ta isär och sätta pussel tillsammans igen. Saker du behöver
ersätter Lug stud
eller hjulnyckel
Vise-grepp
Open end skiftnyckel
skiftnyckeln
Dead slag hammare eller tung klubba
Extra hjulbultar och hjulmuttrar
Mutterdragare (om tillgängligt) eller 1/2-tums lång hanteras enhet hylsnyckel
Visa fler instruktioner
1

Köp en ny stud för hjulet. När du byter ut en hjulbult på din Saturn Ion, se till att du får samma storlek. Om du är osäker på storleken, vänta tills du tar bort bulten och ta den med dig till Biltema.
2

Lokalisera uttaget i bagageutrymmet i bilen, vilket också är där du hittar reservdäcket och stöttning verktyg. Blockera däcken på Ion som är diagonal till hjulet som kräver arbete. Avlägsna först däcket, då bromsok och rotorn för att få tillgång navet. De bakre bromsarna kan vara antingen trumma eller skiva. Om de är trumbromsar, kan du behöva ta bort navet och placera den i ett skruvstäd för att ta bort regeln.
3

bort kabeln för nödbromsar om du behöver ersätta stud i ett bakhjul. Nödbromsen är en kabel ansluten till bakhjulet.
4

Kontrollera för ett öppet utrymme på baksidan av navet och linjen dubben upp med hålet. Detta gör att du kan ta bort den gamla bulten och ersätta det lättare.
5

Smack hjulet stud med en hammare. Hit det svårt nog att driva ut den ur hålet. Sätt in den nya hjulbulten i samma öppning.
6

Lägg flera hjulbultar på framsidan av tappen. Du måste dra upp dem så de drar bulten igenom och det sitter. Titta på baksidan för att kontrollera att det är i jämnhöjd med baksidan av navet. En mutterdragare gör jobbet mycket enklare.
7

Ta bort de extra skruvar och påbörja processen med att byta ut de delar du tog av hjulet. När du byter stud på din Saturn Ion, se till att testa chefen för stud med en hjulmutter för att se om det är en riktig passning innan du sätter ihop. Det lönar sig att dubbelkolla.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/tire-wear-tear/76020.html

Previous:
Next:

Däckslitage Tear

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.