Svenska Bil >> Auto Repair >> Däckslitage Tear >> Content

Hur du väljer Mud and Snow däck

Syftet med lera däck och vinterdäck är implicit från deras namn. Dessa däck är utformade med trappsteg som ger bättre grepp och prestanda i förhållanden som är utmanande för konventionella road däck. De två typerna av däck, dock skiljer sig mycket från varandra. För att välja rätt däck, måste du överväga din bil, din livsstil, ditt klimat och din budget. Instruktioner
Välj rätt Mud Däck
1

Bestäm högsta däckhöjden för din bil genom att titta på bilens instruktionsbok. Många lera däck är extra stor för att leverera mer dragkraft i tuff terräng. Om du behöver större lera däck än bilen kan acceptera, kan du få en hiss installerad och andra justeringar gjorts för att rymma dem.
2

Fundera på hur mycket körning på väg du förväntar dig att göra. De flesta lera däck är utformade enbart för användning i terräng och rida grov och högljudd på asfalterade vägar. Det finns dock en del lera däck som presterar bättre på asfalterade vägar än andra och härma några av de kvaliteter all-terrain däck.
3

Tänk på att lera däck konstruerade endast för 4x4-fordon.
Välj rätt vinterdäck
4

Utvärdera de dominerande väderförhållanden du möter i din region. Dubbade vinterdäck eller däck med metall spikar i gummit, är bra för områden där isen är det största problemet, men det finns många nonstudded däck som presterar lika bra på snö och is.
5

Bestäm om prestanda vinterdäck är rätt för din bil. Dessa däck är relativt nya på däcket scenen och erbjuder samma prestanda i vinterförhållanden som konventionella vinterdäck med den extra bonusen för bättre hantering vid höga hastigheter. Inte tillgängligt i stora däckstorlekar, dessa däck är mest lämpade för lyx och prestanda bilar.
6

Leta efter smalare däck snarare än bredare sådana. Smalare däck presterar bättre i vinterförhållanden.
7

Välj en full uppsättning vinterdäck när du köper dem. Försök inte att spara pengar genom att bara köpa två vinterdäck för din drivaxel. Detta kan orsaka hantering och problem manövreringsförmåga, som du absolut inte vill när du redan kör i vintervädret.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/tire-wear-tear/76008.html

Previous:
Next:

Däckslitage Tear

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.