Svenska Bil >> Auto Repair >> Däckslitage Tear >> Content

Hur man byter en Wheel Stud i en Pontiac Grand Am

När du först märker att hjulmutter är löst och dra åt det, du förmodligen inte tänka för mycket på det. Om det är löst varje gång du ser, dock måste du byta ut hjulmutter och stud på din Pontiac Grand Am. Uppgiften är inte lätt, men det är möjligt om du har en liten mekanisk förmåga, rätt verktyg, lite tid och lite råstyrka. Saker du behöver
Jack, rörtång och jack verktyg
Blocks
ersätter stud
Vise-grepp
Open end skiftnyckel
skiftnyckeln
Dead slag hammare eller tung klubba
Extra hjulbultar och hjulmuttrar
mutterdragare (om tillgängligt) eller 1/2-tums lång hanteras enhet hylsnyckel
Visa fler instruktioner
1

Köp en hjulbult samma storlek som du har på bilen. Om du är osäker på vilken storlek som är, ta bort den och ta den till Biltema så att du får en bra match.
2

Kontrollera om uttaget i bagageutrymmet och även få ut några block. När du byter hjulet stud i din Pontiac Grand Am, måste du blockera däcket diagonalt till det hjul som behöver stud.
3

Lyft bilen och ta bort bromsok. Lägg dem på stänkskärm eller upp på något så att de inte hänger med linjen. Ta av rotorn. I ryggen, kan du ha trumbromsar. Om så är fallet, ta bort trumman. Du kan behöva ta bort navet så att du kan rensa flänsen. Lägg den i ett skruvstäd om du gör och gå till steg 5.
4

Leta efter en öppning bakom navet. Linje dubben upp med hack ut området. Detta tillåter dubben att rensa navet från baksidan och gör införandet av den nya ett enklare.
5

Smack tappen med en hammare för att driva det ut på baksidan. Sätt den nya stud i samma område och manuellt in det så långt som möjligt.
6

Sätt två hjulmuttrarna på tappen och dra ner dem. När du drar åt, märker att tappen drar igenom. Kontrollera ryggen och när huvudet av tappen är i jämnhöjd med ryggen du sitter dubben.
7

ihop delarna i omvänd ordning som du tog bort dem efter att du bytt ut stud på Grand Am . Dra åt hjulmuttrarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/tire-wear-tear/76047.html

Previous:
Next:

Däckslitage Tear

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.