Svenska Bil >> Auto Repair >> ljuddämpare >> Content

Hur man byter en ljuddämpare på en Honda

Honda började göra bilar i början av 1960-talet och importerade sin tvåcylindriga N600 till Nordamerika 1970. Amerikaner var mindre än glada med N600 men tog tillkännagivande av biltillverkaren med införandet av Honda Civic 1973. Bränsle ekonomi, hantering och kvalitet finns skäl den ursprungliga bilen tog fart i popularitet och är fortfarande skäl Honda har så många återkommande köpare och med 2010. Dock kommer delar slits ut på även välkonstruerade bilar, så ersätter din Hondas ljuddämparen kan vara i din framtid om bilens avgasljud blir raspiga. Saker du behöver Sida 2 bil ramper
hydraulisk domkraft Sida 2 pallbockar
Wrench, 8 mm
Flat skruvmejsel
Zljuddämparaggregatet
Gummi ljuddämparen monterar

Visa fler instruktioner
1

Tillbaka din Honda på en uppsättning av bil ramper, eller lyfter bilen med en domkraft och placera pallbockar under bakre rambalkar på varje sida. Sänk hydrauliska domkraften så att bilens vikt vilar på domkraften, inte den hydrauliska domkraft.
2

krypa under den bakre delen av fordonet och lokalisera ljuddämparen och avgasröret montering på passagerarsidan av bilen. Lossa och ta bort de två skruvarna som håller Zljuddämparaggregatet till avgasröret med en 8 mm nyckel vrids i moturs riktning. Avlägsna bultarna och de små fjädrar bakom bultarna och ställ dem åt sidan.
3

Leta fästen gummi ljuddämparen som fäster Zljuddämparaggregatet till karossen baktill på fordonet. Bänd gummihållarna utanför monteringstapparna på karossen med en flat skruvmejsel. Sänk den bakre delen av Zljuddämparaggregatet samtidigt skjuta det mot den bakre delen av bilen. Avlägsna enheten från under fordonet och kassera det eller lägg den åt sidan.
4

Installera ett nytt fäste gummi ljuddämparen genom att placera monteringshål på ena änden av fästet på monteringsniten på baksidan av den nya Zljuddämparaggregatet och skjuta det på plats. Upprepa detta steg om din Honda ljuddämparen använder två gummifästen.
5

Placera den nya ljuddämparen montage under bilen med avgasrör inför den bakre delen av bilen. Lyft upp på framsidan av enheten och skjut den över bakaxeln. Lyft framsidan av Zljuddämparaggregatet och skjut de två gummihållarna du installerat tidigare på monteringsnitarna på baksidan av bilen tills de sitter ordentligt.
6

Rada upp monteringshålen i fronten av Zljuddämparaggregatet till monteringshålen på avgasröret framför bakaxeln. Placera de små fjädrarna över ändarna på ljuddämparen fästskruvar och skruva skruvarna i monteringshålen genom Zljuddämparaggregatet och in i avgasröret. Dra åt bultarna med en 8 mm nyckel i en medurs.
7

köra bilen utanför bilen ramper, eller lyfter bilen med en domkraft och ta bort domkraften från under ramen skenor. Sänk bilen och ta bort den hydrauliska domkraften från under bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/mufflers/75933.html

Previous:
Next:

ljuddämpare

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.