Svenska Bil >> Auto Repair >> ljuddämpare >> Content

Hur Lossa Stuck ljuddämpare Bultar

Den ständiga värme, innebär vibrationer och fukt i en bils avgassystem att det finns en god chans att de bultar som fixerar ljuddämparen till resten av avgassystemet ska fastna. Det är ganska ovanligt för ljuddämpare bultar som skall avlägsnas lätt. Det finns flera tips och tricks du kan använda för att ta bort ljuddämparen bultarna innan du måste ta till att skära dem med en bågfil. Saker du behöver
penetrerande skiftnycklar smörjmedel
eller uttag
Breaker bar
Pipe
gasolbrännare
roterande skärverktyg
Visa fler instruktioner

1

Spraya ljuddämparen bultarna med en penetrerande smörjmedel innan du börjar arbeta. Blötlägg dem ordentligt och ge dem några goda hårda kranar så att smörjmedlet för att börja arbeta sig i. Låt smörjmedlet arbete i flera timmar, om möjligt. Du kan även lämna det över natten.
2

Prova hävstång först. Om du stabilisera bulten mycket bestämt, till exempel genom att kila en åtsittande kråkfot skiftnyckel mot botten av bilen, kanske du kan få en hel del kraft på fast ljuddämparen bulten med hjälp av en breaker bar. Använd en åtsittande socket eller crow's-fot skiftnyckel för att undvika att strippa bulten eller muttern.
3

Utöka hävstångseffekt armen av en breaker bar med en rörlängd om du inte kan få nog tvinga på den fastnade ljuddämparen bulten. En två-fots metallrör gled över i slutet av breaker bar markant kommer att öka mängden kraft du kan ansöka till fast bulten.
4

Heat ljuddämparen bulten med en gasolbrännare om du kan 't ta bort det med nycklar eller hylsnycklar. Sänk ljuddämparen så långt som möjligt för att undvika brännhet undersidan av ditt fordon. Tillföra värme direkt till den bult och mutter. När bulten är varmt, försök igen med skiftnycklar och uttag.
5

Skär fastnat ljuddämparen bolt off om allt annat misslyckas. En roterande kniv, såsom en Dremel, är det perfekta verktyget för jobbet. Försök att skära muttern bort av bulten först, när det är klart, kan du kanske att pundet bulten ut med en hammare. Skär huvudet av som en sista utväg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/mufflers/75896.html

Previous:
Next:

ljuddämpare

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.