Svenska Bil >> Auto Repair >> ljuddämpare >> Content

Hur man byter ljuddämpare på en Dodge Ram

Även Dodge har tillverkat pickup lastbilar sedan 1917, var den berömda Ram namn är inte kopplad till 1981. Dodge Ram har kommit med olika säng och konfigurationer cab, men är fortfarande en av de tuffaste lastbilar på marknaden. När du börjar höra ljud som kommer från bakdelen av trucken under körning, kan det dock vara dags för en ny ljuddämpare. Saker du behöver
Ny eller begagnad ljuddämparen
Penetrerande spraya smörjmedel
skiftnyckeln
slägga
Visa fler instruktioner
1

krypa under din Dodge Ram på baksidan av lastbilen för att inspektera din ljuddämpare. Se om du kan hitta några hål eller allvarliga rostfläckar orsakar hål eller lösa galgar. Detta gör att du vet om du behöver en ny ljuddämpare.
2

Köp en ljuddämpare för en Dodge Ram. De flesta bildelar butiker lager och sälja kvalitetsprodukter halsdukar. Se till att du får rätt ljuddämparen som motsvarar det år din lastbil. Du kan också överväga att köpa en begagnad ljuddämparen från en skroten, men kvaliteten blir inte lika bra eller lika tillförlitliga som en ny.
3

Palla upp trucken och placera den på fyra pallbockar om möjligt. Även om du tenderar att ha en hel del utrymme under en Dodge Ram, avslut som behövs för rör vid demontering och montering en ljuddämpare är ibland mer än vad som finns tillgängligt när trucken är på marken.
4

Spray fästelement som håller ljuddämparen till lastbilen generöst med en penetrerande smörjmedel innan du lossar dem. Den penetrerande smörjmedel hjälper dig att ta bort skruvar och bultar med lätthet.
5

Ta bort den gamla ljuddämparen genom att ta bort muttrarna från U-bultarna som håller ljuddämparen på plats. Bli inte förvånad om bultarna sönder på grund av rost och /eller ålder. Du ska aldrig återanvända dessa bultar, så även om de inte bryter, byt ut dem alla.
6

Byt nya ljuddämparen på din Dodge Ram Truck. Rada upp det så rakt som möjligt med klämmorna och dra sedan åt skruvarna för att hålla den på plats. Se till att du ansluter ljuddämpare med ljuddämparen byglar som följer med det och bara använda delar som är avsedda för din bil. Dra åt alla bultar ordentligt, men inte så hårt att ljuddämparen inte har någon ger under normal körning.
7

Starta motorn och kontrollera den nya ljuddämparen för läckor eller höga ljud. Om det finns något, kan du behöva dra åt klämmorna mer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/mufflers/75911.html

Previous:
Next:

ljuddämpare

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.