Svenska Bil >> Auto Repair >> Flat Tires >> Content

Hur att byta däck på en Mazda Tribute

Problemet med däckbyte på en Mazda Tribute är att räkna ut hur du kommer igång. Det kan vara svårt att avgöra hur man tar bort reservdäcket från fordonet. Istället för att sitta under bagageutrymmet mattan, är det faktiskt under själva fordonet. Människor som inte vet detta och sluta med en punktering kan hamna på en förlust om vad man ska göra. Saker du behöver
Jack
rörtång
muttrarna
reservdäck
Visa fler instruktioner
1

Park Tribute på som nivå ett yta som möjligt och ut av faran av trafiken. Sätt bilen i "Park" om det är en automatisk eller "Reverse" om det är en manuell. Engagera parkeringen paus.
2

Öppna luckan och hitta din domkraft och lug skiftnyckel. Beroende på vilka alternativ på din Tribute, kommer det att vara antingen under heltäckningsmatta nära hissen grinden eller på höger sida i bagageutrymmet bakom en lucka i sidoväggen. Demontera verktygen genom unbuckling och dra ut bandet eller släppa skruven på fästet, respektive. Dra rörtång av domkraften så att du kan använda den för att få ditt reservdäck.
3

Stäng luckan och leta efter ett hål i mitten av den högra halvan av stötfångaren som är något större än huvudet på din lug skiftnyckel. Sätt huvudet på skiftnyckel i detta hål och vrid motsols. Detta kommer att frigöra däcket från undersidan av fordonet. Dra bort det av fjädring kabeln, lossa tjuder med rörtång om den har en.
4

Använd din lug skiftnyckel för att vända varje tappmuttem på punktering moturs ett halvt varv.

5

Leta efter domkraftsdelama skårorna på din bil, vilket är små fördjupningar undertill dess ram. Det finns ett framför varje bakre däcket och en bakom varje framdäcket. Sätt ditt uttag under lämpliga hack och vrid handtaget medurs tills du har punktering en tum från marken.
6

Vänd lug motsols nötter tills de är helt off. Dra av din platt däck och ersätta det med reservdäcket. Ventilskaftet ska vara vänd mot dig och däcket skall vara jäms med hjulnavet. Dra åt muttrarna halvvägs genom att vrida rörtång medurs. Vrid handtaget av domkraften moturs för att sänka fordonet. Sedan kan dra åt muttrarna resten av vägen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/flat-tires/70742.html

Previous:
Next:

Flat Tires

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.