Svenska Bil >> Auto Repair >> Flat Tires >> Content

Hur du ändrar ett Spare Använda liten Spare på en 2003 Chrysler Town & Country

Om du någonsin befinner dig i transit och dina däck går platt, att veta hur man ändrar reservdäck kan vända en större katastrof i ett smärre rån. Reservdäck tillåter dig att fortsätta köra tills du kan ta din skadade däcket till en verkstad för byte. Den 2003 Chrysler Town & Country, som sin syster fordon (Dodge Caravan och Plymouth Voyager), har ett litet reservdäck avsedda för tillfälligt bruk. Den outnyttjade, som är stuvat under den bakre av fordonet, är enkel och okomplicerad att ändra. Instruktioner
1

Park Chrysler Town & Country på ett plant underlag och stäng av motorn. Dra åt parkeringsbromsen och öppna den bakre liftgate.
2

Dra i frigöringsspaken på vänster sidobeklädnad i lastutrymmet för att ta bort kåpan. Den sax domkraft och jack handtag är under locket.
3

Rotera extra mutter däck kör moturs med domkraft handtag. Muttern är belägen i golvet i lastutrymmet, direkt framför den liftgate spärren. Detta kommer att aktivera en vinsch mekanism, vilket kommer att sänka reservdäcket under det bakre av fordonet. Fortsätt att sänka däcket tills du kan dra den från under fordonet.
4

Tilt hållarklämman på slutet av vinschmekanismen och passera den genom däcket för att ta bort det.

5

Placera domkraften på främre eller bakre jack punkt för däck som behöver bytas ut. Den främre jack punkten är direkt bakom framdäcket, den bakre uttaget punkten är direkt framför bakhjulet
6

Använd domkraften handtaget för att lossa alla muttrarna på hjulet som behöver. förändras. Ta inte bort muttrarna - helt enkelt lossa dem
7

Anslut uttaget handtaget till domkraften och vrid jack medurs för att lyfta uttaget.. Fortsätt att vrida uttaget tills det valda däcket lyfter helt från marken.
8

Ta bort muttrarna och dra hjulet från fordonet. Ställ den åt sidan.
9

Rada upp muttrarna med hålen på reservdäcket och installera reservdäcket. Dra åt bultarna något. Försök inte att dra åt skruvarna eftersom det kan tvinga Town & Country bort av domkraft och skada din bil.
10

Vrid jack handtaget moturs för att sänka bilen helt. Avlägsna sax domkraft underifrån bilen.
11

Dra åt muttrarna på reservdäcket helt (så tätt som möjligt).
12

Anslut vinschmekanismen till det skadade däcket och rotera extra mutter däck kör medurs för att dra upp däcket under Town & Country.
13

Byt sax domkraft och jack handtag i sidobeklädnad i lastutrymmet.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/flat-tires/70871.html

Previous:
Next:

Flat Tires

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.