Svenska Bil >> Auto Repair >> Flat Tires >> Content

Verktyg för att ta bort dina däck

Det finns många skäl att ta bort ett däck från din bil: att ändra en plan, tjänsten dina bromsar, eller växla mellan all-säsongen och vinterdäck. Byta ett däck kan vara en skrämmande uppgift, men med rätt verktyg och förfarande, kan vem som helst göra det. The Right Place

Det bästa stället för att byta däck är på plan, slät mark, bort från all trafik. Om du ändrar ett däck på sidan av vägen, kanske har du inte mycket av ett val, men det är säkrast att komma så långt från trafiken som möjligt och slå på din varningsblinker. Om du ändrar ett däck hemma, är en platt, asfalterad uppfart ideal. Parkera inte på en sluttning eller på mjukt underlag. Ställ din parkeringsbromsen och placera en chock mot den motsatta hjulet.
Rätt verktyg

Du behöver, åtminstone, en domkraft och en klack skiftnyckel. Använd inte bilens nödsituation uttag om du inte måste. Ett bättre val är en domkraft som kan rullas in i position för att ge en mer stabil plattform för att lyfta. Om möjligt bör en pallbock placeras under fordonet efter stöttning (se nedan). En vanlig lug skiftnyckel fungerar bra, men en korsformad skiftnyckel kan du få mer inflytande och gör ditt jobb lättare. För hemmet mekaniker, är en pneumatisk mutterdragare ideal. Du vill också att använda en momentnyckel när det är möjligt att se till att dina hjulmuttrarna är korrekt åtdragna.
Rätt förfarande

När din bil är korrekt parkerat , chockad och parkeringsbromsen är inställd, är det dags att gå till jobbet. Konsultera din instruktionsbok för rätt domkraftsfästen på din bil. Det är där uttaget kommer att komma i kontakt med ditt fordon. Få domkraften på plats och under spänning, men inte lyfta bilen ännu. Lossa muttrarna (men ta inte bort) en i taget, som arbetar i ett stjärnmönster. Lyft bilen långsamt, se till att domkraften inte flytta sig. När däcket är helt från marken, placera en pallbock under axeln (eller på en annan säker punkt) för att fungera som en back-up ifall domkraften misslyckas. Avsluta lossa muttrarna, ta bort dem, och ta bort och byta ut däcket. Sätt tillbaka muttrarna tills de är åtdragna för hand, sedan bort stödbenet och sänka bilen helt. Dra åt muttrarna i ett stjärnmönster. Använd en momentnyckel, om möjligt, för att säkerställa att dina hjulmuttrarna är åtdragna till rätt specifikation. När du har kört några miles, det är en bra idé att kontrollera vridmomentet på dina muttrarna igen för att kontrollera att de fortfarande är sitter ordentligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/flat-tires/70743.html

Previous:
Next:

Flat Tires

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.