Svenska Bil >> Auto Repair >> Flat Tires >> Content

Så monterar du ett bildäck på en Rim

Storleken på en däckvulsten och storleken på en fälg är praktiskt taget identiska. Tyvärr har ett däck fälg en läpp som har en större diameter än däckvulsten. Du måste få pärlan över att läppen när du monterar ett däck. Proffs använda maskiner pneumatiska däck för att tvinga kulan på plats. Processen kan göras för hand men kräver stora mängder tryck. Två pry barer, lite glidmedel och en bra, lång eftermiddag behövs montera en bil däck på en fälg. Saker du behöver
sprayflaska med fönsterputs
2 pry barer
Luftpump
Visa fler instruktioner
1

Placera kanten på marken .
2

Spray fönsterputs frikostigt på både fram och bak pärlor. Placera däcket genom att luta den mot fälgen med ena kanten av däcket vidröra marken.
3

Lean på däcket med en vaggande rörelse för att tvinga den nedre pärla över läppen av RIM. Arbeta dig runt omkretsen av fälgen tills den undre strängen helt poppar över. Du kan behöva komma in med ett spett för att tvinga pärla över läppen.
4

Placera en av de bända barer nedanför läppen av fälgen och dra den nedåt så att hörnet av den övre pärlan är precis under läppen. Placera den andra pry bar i en liknande situation flera inches bort (ca en fjärdedel av diametern på däcket.)
5

Håll första brytjärnet stadigt medan du skjuter andra pry bar runt omkretsen av fälgen och däcket. En assistent som står på den plats där du försöker få pärlan ner kommer att hjälpa till att hålla däcket på plats när du flyttar den andra pry bar runt kanten.
6

Ställ monterade däcket vertikalt på slipas och bifoga en luftpump. Air däcket upp långsamt, vilket gör att inga lösa kläder eller bihang är nära pärlan eller läppen av fälgen. Du kan behöva luta på toppen av däcket för att hjälpa till att få kulan att täta. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/flat-tires/70844.html

Previous:
Next:

Flat Tires

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.