Svenska Bil >> Auto Repair >> Flat Tires >> Content

Hur permanent för att reparera en punktering

Om du märker dina däck ser platt, du har ett hål någonstans. Merparten av tiden, händer detta eftersom du körde över något vasst. Om du fortfarande har en anständig mängd mönsterdjup kvar, kan du fixa hålet med en patch reparation plug kit. Ansluta ett däck är ett billigt och enkelt sätt att fixa en punktering och inte behöva oroa sig för det igen för däckets livslängd. Om däckets slitbana är tunn, så är det bättre att byta ut däcket i stället för att ansluta hålet. Saker du behöver
Crowbar
Däck skiftnyckel
hydraulisk domkraft
sprutflaska
Vatten
flytande handtänger tvål
Plug reparationssats
Scissors

Visa fler instruktioner
1

bort navkapseln. Generellt navkapslar pop helt enkelt bort. Placera en kofot bakom kanten av navkapseln och bända bort det.
2

Lossa skruvarna som håller däcket på axeln. Det enklaste sättet att göra detta är med ett däck skiftnyckel. Vrid däcket skiftnyckel i en moturs riktning.
3

Placera ett däck jack under metallramar på bilen. Placera inte uttaget under antingen stötfångaren som stötfångaren kommer att bryta ut. Lyft bilen så högt att däcket du arbetar på kommer att höjas från marken.
4

Finish lossa bultarna tills du har möjlighet att ta bort dem. Skjut däcket bort av axeln.
5

Inspektera däck för en spik eller andra vassa föremål. Om du inte hittar något, fylla en sprutflaska med vatten och tvål. Spraya denna blandning på däck och leta efter såpbubblor bildar. Där bildas bubblor är där luften strömmar ut från däcket.
6

Dra spik eller något annat vasst föremål från ur däcket med tång. Droppa några droppar av gummi cement på slutet av ett brotschverktyg och sätt in den i hålet. Vrid verktyget när du flyttar den upp och ner för att rengöra hålet och göra det mer runda.
7

Sätt i mitten av gummiproppen i pluggning verktyget. Du kan behöva öppna upp fronter änden med en skruvmejsel för att bättre passa in i pluggen. Coat hela pluggen i gummi cement.
8

Avlägsna brotschverktyg och infoga plugga verktyget. Gummiproppen ska vikas på mitten som du sätter i verktyget. Tryck in kontakten tills det inte går in längre.
9

Skär av ändarna på pluggen som sticker upp förbi däckets slitbana. Lämna ca 1/8 tum av plug sticker ut. Spraya lite tvålvatten över kontakten så att ingen mer luft läcker ut. Om luften är fortfarande fly, måste du byta ut däcket.
10

Fyll upp däcket till rekommenderat PSI. Placera däcket tillbaka på axeln och fäst den på plats med skruvarna du tidigare tagit bort. Sänk ned bilen så att däcket vilar på marken. Skjut navkapseln igen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/flat-tires/70889.html

Previous:
Next:

Flat Tires

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.