Svenska Bil >> Auto Repair >> Flat Tires >> Content

Hur man reparerar lastbilsdäck

Däck är en kombination av stål och nylon förseglad i gummi genom vulkning. Passenger däck använder vanligtvis fyra skikt eller skikt av nylon och gummi inom sidoväggarna av däcket. Lastbilsdäck använder mellan sex och 10 skikt skapar en kraftigare sidovägg för användning på områden med svår terräng. Den tyngre däcket tål mer skada, men inget stoppar en spik från stansning genom ett däck. Reparera lastbilsdäck följer samma process som att reparera en passagerare däck. Du rengör området, tillämpa en plugg och plåster, och byt däcket. Saker du behöver
Jack
rörtång plug
Däck och patch
Däck flytande cement
Pre-buffertlösning
Hand skrapa
Handhållna borr
1 /4-tums borr
Tänger
Avbitare
Stitcher Sida 2 pry barer
sprayflaska med fönsterputs
ventilkärnan borttagningsverktyg
Rags
Visa fler instruktioner
Dismount och Montera däck
1

bort däcket från bilen. Lyft upp hjulet med en domkraft under axeln, och ta bort muttrarna med en rörtång. Ställ åt muttrarna åt sidan. Ta ventilkärnan med en ventil kärna borttagningsverktyg och släppa alla lufttrycket.
2

Bryt förseglingen pärlan har med kanten genom att placera ett spett mellan kulan och fälgen och tillämpa betydande nedåtgående tryck. Upprepa runt omkretsen av fälgen för båda sidor tills pärlan är helt lossnat från kanten av fälgen. Addera 3

Placera spetsen på ett spett under pärlan och dra spett ner och över bredden av fälgen drar vulsten över läppen. Upprepa med en andra pry bar några inches bort. Skjut fram andra brytjärnet runt omkretsen av fälgen tills vulsten helt avlägsnas från fälgen. Upprepa samma process för nedre pärlan utan att vända fälgen över.
4

När däcket repareras, spraya pärla av däcket med fönsterputs och luta den mot fälgen. Applicera tryck i en cirkulär vaggande rörelse för att få den nedre vulsten att pop över läppen av fälgen. Du kan behöva använda en bändjärn placeras under läppen av fälgen och trycks utåt för att få pärlan över läppen.
5

Placera ett spett under läppen av kanten och skjut den yttre pärla över läppen. Placera en andra pry bar några inches bort på samma sätt och flytta den andra brytjärnet runt omkretsen av fälgen tills vulsten är tillbaka på fälgen. Air däcket upp med en luftpump.
6

Byt däcket på bilen och dra åt muttrarna nedåt. Sänk fordonet långsamt, och sedan dra åt muttrarna med en rörtång tills de är fabriken rekommenderat åtdragningsmoment.
Reparera Flat
7

Ta bort orsaken till hålet (spik, skruv, etc.) med en tång. Rensa ur hålet med en borr med en 1/4-tums borr.
8

Applicera lite pre-buffertlösning till den inre delen av däcket och skrapa rent med en hand-skrapa . Torka upp eventuellt kvarvarande vätska och smuts med en trasa.
9

Sätt en plugg i hålet och dra det igenom med en tång. Knipsa pluggen jäms med de inre och yttre ytorna av däcket med avbitare.
10

Applicera ett tunt skikt av flytande däckets cement till det område som omger pluggen. Låt det torka i två minuter, och sedan placera en lapp över området. Använd en stickmaskin (ett rullande verktyg med slöa tänder) för att trycka fast plåstret på plats. Låt området att ställa ett par minuter, och montera däcket på fälgen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/flat-tires/70863.html

Previous:
Next:

Flat Tires

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.