Svenska Bil >> Auto Repair >> Flat Tires >> Content

Hur att byta däck på en Honda Elite CH250

Honda Elite CH250 är en 244 cc bensindriven scooter som gjordes av Honda mellan 1985 och 1990. Elitserien var så namngett på grund av dess övre varvtalsområdet av 70 miles per timme, vilket innebar att det kunde köras på nästan alla vägar. Dess höga hastighet innebar också att däcken måste noga underhållas för att undvika missöden på vägen. Framdäcket ändras lätt genom att lossa gaffel muttrarna på axeln. Den bakre däcket å andra sidan kräver extra steg. Saker du behöver
Metric Ratchet set
Honda Elite CH250 toolkit (krävs inte men hjälp)
Visa fler instruktioner
1

Montera Scooter på cykelställ. Dra skotern tillbaka på sitt stativ på en öppen plats där du kommer att ha utrymme att arbeta. Om du gör det bör leda till att bakhjulet att lyftas upp från marken. Bra belysning är användbart. Om du har den verktygslåda som kom med skotern, få ut och klar för användning. Om inte, får din metriska socket anges och redo.
2

Ta bort ljuddämparen. Lossa och ta bort de fyra bultarna som håller ljuddämparen på plats. Också, göra samma sak med de två avgas bultarna som håller ljuddämparen till avgasröret. Dra försiktigt i ljuddämparen och det ska lossna och falla i händerna.
3

Avlägsna fender. Lossa och ta bort fender bultarna som håller både fender och vistelse på plats. Lyft fender och stanna upp och av skotern och ställ den åt sidan.
4

bort kragarna och stötdämparen bak. Lossa och ta bort de två skruvarna i änden på axeln som håller ljuddämparen vistelse på plats. Dra vistelsen utanför och ställ den åt sidan. Ta den övre stötdämparen muttern och dra av den yttre kragen, den bakre stötdämparen och sedan den inre kragen, i den ordningen.
5

Utdrag däcket. Lyft den bakre delen av skoter upp i luften precis tillräckligt för att tillåta frigång för däcket. Tryck försiktigt på däcket och det ska lossna och falla till marken.
6

Sätt det nya däcket på skotern. Följ anvisningarna ovan i exakt omvänd ordning för att sätta nya däck på scooter, men var noga med att dra åt alla skruvar och muttrar enligt specifikationerna. Honda föreslår bakaxeln muttern dras åt till 52-78 fot-pounds och den högra bakre stötdämparen bult till 14-22 fot-pounds.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/flat-tires/70894.html

Previous:
Next:

Flat Tires

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.