Svenska Bil >> Auto Repair >> Flat Tires >> Content

Förhindra att Flat Tires

De flesta av oss tänker aldrig på platta däck tills de lämnar oss strandsatta på sidan av vägen. Men medan det udda slaget-out eller två är oundvikligt under en livstid av körning, kan du förhindra de flesta platta däck från att hända genom att ta några försiktighetsåtgärder. Saker du behöver
ringtryckmätaren
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera lufttrycket i däcken varje månad. Om trycket är för lågt, kommer däcket sag och kommer inte att stödja fordonet. Over-inflationen platser onödig belastning på väggarna i däcken, vilket ökar risken för en lägenhet. Ta reda på det optimala trycket för dina däck och se till att de förblir korrekt uppblåsta. Om de är svulstiga, släpper trycket genom att försiktigt tweaking ventilen på däcket. Om de är för lågt, tillsätt luft på alla lokala bensinstation.
2

Watch för objekt i gatan som kan orsaka en lägenhet. Detta inkluderar trasiga flaskor, spikar eller detritus från spets-över soptunnor. På motorvägen, undvika att köra på sidan av vägen, där vassa stenar och grus kan orsaka en lägenhet. Hemma, kolla ditt garage och gatan framför din uppfart för att hålla dem fria från skräp. Addera 3

Rotera dina däck regelbundet. Fram däck tenderar att slitas ut snabbare än bakdäcken. Genom att rotera dem, kan du hjälpa till att förlänga deras liv samt hjälper till att förhindra en platt. De flesta tillverkare rekommenderar att du roterar dina däck varje 5000 miles.
4

Håll dina däck väl avvägda och din hjulinställning i god status. Obalans på hjulen skapar ojämnt tryck, vilket ökar chanserna för en blow-out. Arbete hjulinställning in din regelbundet underhåll schema, tillsammans med oljebyten och andra förebyggande åtgärder.
5

Överbelasta inte ditt fordon. Fordonets kapacitet vikt (VCW) avgör hur mycket av en belastning din bil klarar. När du går över den vikten, däcken måste bära det. Detta ökar deras chanser att blåsa ut eller gå platt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/flat-tires/70709.html

Previous:
Next:

Flat Tires

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.