Svenska Bil >> Auto Repair >> Flat Tires >> Content

DIY: Bil Lift

Få saker är mer obehagligt än att hitta dig själv strandsatta med en punktering. Att ha nödvändig utrustning, inklusive en domkraft, är mycket hjälpsamma för att hissa bilen från marken när du byter däck. En domkraft kan användas vid byte av olja, gör mekaniskt arbete eller bara för att få en bättre titt på bilens undersida, vilket eliminerar behovet av att ta bilen till en mekaniker under omständigheter där avancerad mekanisk assistans är onödigt. Saker du behöver
Bil jack
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera på domkraft. Vanligtvis är en domkraft placerad under golvmattan i bagageutrymmet i bilen, även om din instruktionsbok ska också hänvisa dig till platsen för din domkraft. Om du inte äger en domkraft, finns de tillgängliga för köp online eller hos fordonsindustrin butiker. Bil uttag är vanligtvis $ 30 till $ 100, beroende på märke och förfining av domkraft.
2

Placera domkraften under bilen nära den del av bilen som du vill ska lyftas från marken. Många bilar manualer ger instruktioner om var att placera en domkraft, så hänvisa till din bruksanvisning innan du bestämmer var du ska placera uttaget själv. Kontrollera även om det finns skriftliga instruktioner i närheten av din reservdäck eller på domkraften själv. Ena sidan av kontakten ska vara vänd mot dig, och den andra måste vara vänd mot den motsatta sidan av fordonet. Placera aldrig en domkraft under bilen så att den är vinkelrät med hjulaxlarna, bilen uttaget bör alltid vara parallella med hjulaxlarna för säkerheten. Om du har en punktering, bör du placera domkraften cirka 7 inches från däcket, tillräckligt nära för att hissa den sida av bilen från marken, men tillräckligt långt bort att du har utrymme att arbeta kring uttaget.

3

Använd domkraften för att ta bort bilen från marken. Det finns många olika bil-uttag tillgängliga. Mest billig bil jacken har en spak som du vrider medsols. När spaken vändningar, förlänger jack uppåt, vilket lyfter bilen från marken. Dyrare domkrafter kan vara batteridriven eller ha en pump som du måste trampa för att lyfta bilen från marken.
4

Placera två rader med 8-by-8-av-16 bår betongblock undertill bilen, ca 3 inches från domkraft. Betongblock är en säkerhetsmekanism som kan hålla bilen glider ska domkraften inte hålla bilen, vilket skyddar alla som arbetar på eller under bilen. De betongblock ska stapla ovanpå varandra tills det inte finns mer utrymme för annat block. Vanligtvis kommer blocken inte vara i jämnhöjd med överdelen av den upphöjda bil, och det kommer att vara ett mellanrum mellan det sista blocket och toppen av bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/flat-tires/70890.html

Previous:
Next:

Flat Tires

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.