Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

The History of Car Ljuddämpare

Ljuddämparen är en viktig del av avgassystemet på en bil. När en motor är tillräckligt stor för att driva även en liten bil kör utan ljuddämparen, är det ljud som alstras extremt högt. Typiskt, den större och mer kraftfull motor, desto starkare buller skulle vara. Ljuddämpare skapades som ett sätt att minska och hantera buller från motorer. Reeves Automobile

första iteration av ljuddämparen uppfanns av de tidiga fordonsindustrin pionjärerna på The Reeves Remskiva Co Milton Reeves krediteras som uppfinnaren av den ursprungliga ljuddämparen för bilmotorer. Eftersom tidiga bilar var så högt, skrämde de hästar och retade folk som levde i samhällen där bilarna kört. Reeves utformat en baffel system som lugnade det buller som kommer från motorn i 1896. Addera Eugene Houdry

modern bil ljuddämpare härrör merparten av sin teknik från arbetet av en enda man vid namn Eugene Houdry. Houdry född och utbildad i Frankrike och studerade maskinteknik. Född i slutet av 1800, såg han utvecklingen av bilen förstahandsinformation och var inblandad i många av de viktigaste stegen i sin utveckling, samt bidra till utvecklingen av både bensin och flygbränsle. 1962 var det första patentet ansökt om en katalytisk ljuddämpare. Denna design av Houdry s ligger till grund för de flesta av ljuddämpare som används efter denna tid.
Absorption

ursprungliga ljuddämpare används bafflar att tysta motorn. Så småningom insåg designers också att använda material för att absorbera ljudet från motorn innan den dök upp från det slutna systemet kan minska ljudet. I moderna halsdukar, är dessa två tekniker används ofta tillsammans. Glasfiber används ganska ofta som det absorberande material som dämpar ljudet i en ljuddämpare.
Modern ljuddämpare Developments

Ljuddämpare har varit ganska konsekvent under de senaste 50 åren av bil historia. Men på 2000-talet, har några nya utvecklingar som gjorts i halsdukar. Variabelt flöde halsdukar har en ventil som justerar när motorn varvtal skift. Detta hjälper avbryta buller optimalt vid alla varvtal. Elektroniska halsdukar använder brusreducerande teknik som den som används i brusreducerande hörlurar för att dämpa det ljud som alstras av motorn. Högtalare skapar ljud vid rätt frekvens för att neutralisera de specifika frekvenser som genereras av motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70688.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.