Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man borra ett trasigt avgassystem Stud

De bultar och nitar används för att montera en fordonets avgassystem och anslut den till grenröret utsätts för extrema temperaturer medan motorn går. Eftersom de är på undersidan av kroppen, de är också ständigt utsätts för regn, is och vägsalt. Mot denna omvärld, är det ibland ett konstigt avgaser dubbar inte alltid sönder när tas bort. När ett avgassystem stud gör snap, men det finns ett antal metoder för att ta bort den trasiga axeln. Börja med den första, och fortsätta att försöka tills bulten äntligen kommer ut. Saker du behöver
Skyddsglasögon
blåslampa grepp
Vise
Grinder
Penetrerande smörjmedel
Metal dorn och en hammare
Reversibla borrmaskin
Standard borrar
Vänster borr satt
Thread reparationssats
Smörjolja
Tap in
Visa fler instruktioner
Heat Metod
1

utsätta axeln av det brustna stud. Kontrollera för att se om det finns tillräckligt med längd för ett säkert grepp med ett par skruvstäd grepp, om inte, gå till nästa metod
2

Värm den omgivande metallen med en oxy-acetylen, propan eller. MAPP fackla. Spela lågan över metallen runt tappen, men inte värma stud själv, du vill utöka metallen håller dubben att bulthålet större medan tappen originalstorlek
3

Kläm en uppsättning skruvstäd grepp ordentligt på den exponerade änden av tappen och vrid bulten moturs. Använd inte överdriven kraft, vilket kan skada stud vidare. Om tappen rör sig något, tillämpa mer värme, om inte, gå till nästa metod
Left-Hand Drill Metod
4

Slipa det exponerade huvudet av tappen. platt med en slipmaskin. Detta kommer att bidra till att förhindra att borren glider av centrum. Liberally tillämpa genomträngande smörjmedel till den trasiga stud.
5

Punch en grop i mitten av kolvens yta med en hammare och metall punch. Borra ett hål i mitten av bulten med en 1/8-tums bit. Håll hålet centrerad och rak.
6

Omvänd borren, och lägg i en vänster borr 3/16 till 1/8 tum mindre än diametern på tappen. Borra rakt in pilothålet med vänsterhänta bit för att undvika misstag skära metallen kring trådarna.
7

Låt vänstra bit för att lossa bulten av sin egen rotation. Upprepa processen med en större vänstra biten eller bitarna tills tappen blir fri. När fri, smörj hålet, och rensa ut rost. Om dubben ändå inte kommer att komma ut, gå till nästa metod.
Drill-ut-metoden
8

Välj en borr med en diameter som är något större än den för den ursprungliga stud, inklusive dess gängor. Syftet med att borra ett nytt hål är att ta bort alla spår av den gamla, stack stud.
9

Borra rakt ner i mitten av tappen, efter de tidigare hålen, till fullt djup. Denna metod kommer att ta bort den gamla, brutna stud helt samtidigt som en raka sidor hål större än originalet. Rengör all rost och spån från det nya hålet.
10

Sätt ett kit tråd reparation såsom en Helicoil i det borrade hålet, följa instruktionerna som medföljer satsen. Använd en ersättare stud av den ursprungliga storleken vid återmontering avgassystemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70558.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.