Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur hittar man den Inlet och utlopp av katalysator

Katalysatorer används i nästan alla moderna förbränningsmotor (bensin eller diesel) för att filtrera giftiga ämnen ur avgaserna. Detta fungerar främst genom användning av en katalysator, såsom platina eller rodium att kemiskt binda syre till giftiga kemikalier, vilket gör dem ofarliga och hålla dem från att släppas ut i atmosfären. Katalysatorer kan skadas av läckage av kylvätska och överhettning, och ibland stjäls för ädelmetaller de innehåller, och eftersom de flesta länder kräver deras användning enligt lag, måste de bytas ut omedelbart. De har en främre inloppsrör och en bakre utloppsrör, som kan se ut ungefär. Det är kritiskt att identifiera vilket rör är som före installationen. Saker du behöver
Bil reparation guide
Catalytic Krita omvandlare Review eller penna
Visa fler instruktioner
1

Slå upp lämplig katalysator för att köpa till din märke och modell av bil i en delar guide eller på en bilverkstad, där det kommer att ha en del kataloger för din bil. Katalysatorn du köper kommer att göras för att passa din bil.
2

Konsultera en bild av bilens avgassystem när du har köpt den nya omvandlaren, så att du kan se var omvandlaren behöver installeras. Notera formen på omvandlaren och jämföra den med schemat. Detta kommer att berätta vilket rör bör riktat framåt och som ska vara vänd bakåt. Den framåtvända röret är inloppet, och bakåtvänd röret är utloppet.
3

Markera inlopp och utlopp på den nya katalysatorn med en bit krita eller penna så att när du tar bort den gamla omvandlaren och gör dig redo att installera den nya, kommer du genast vet vilket rör går framåt (inlopp) och som är vänt bakåt (utlopp).

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70372.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.