Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man tar bort en '88 S10 Blazer Katalysator

Katalysatorn på 1988 Chevy Blazer ligger i avgassystemet och är en viktig del av det utsläppsbegränsande system för din motor. Utformningen av omvandlaren kommer att minska föroreningar som kolmonoxid och oförbrända kolväten och stoppa läckage av dessa föroreningar från avgassystemet. En katalysator har inte en livslängd och bör inte misslyckas, men om den gör det, är det första steget för att reparera systemet att ta bort omvandlaren för inspektion och eventuellt utbyte. Saker du behöver
Jack
Jack står
Hylsnyckelsats
Ratchet
Visa fler instruktioner
1

Lyft den främre delen av din Blazer med en domkraft och stödja den med en uppsättning pallbockar placerad fast under ramen på lastbilen. Avlägsna domkraften från under lastbilen så att du inte behöver försöka jobba runt det.
2

Leta katalysatorn i den främre delen av avgassystemet. På S10 Blazer, den ligger precis bakom Y röret där de två stuprören från motorn möts.
3

Lokalisera de två skruvarna för skarven på baksidan av katalysator där den möter avgasröret. Avlägsna bultarna med en hylsa och spärrskaft och sedan separera sammanfogningen.
4

Flytta till framsidan av katalysatorn och lokalisera de bogsera bultarna som fäster omvandlaren mount till framsidan av omvandlaren. Avlägsna bultarna med en hylsa och spärrskaft. Ta avgas klämman precis framför berget, med hjälp av en hylsa och spärrskaft för att ta bort muttrarna från klämman, därefter separera de två halvorna av klämman
5

Separera katalysatorn framifrån. röret genom att dra den rakt tillbaka, med hjälp av en vridande rörelse för att lossa den katalytiska omvandlaren från röret. Avlägsna omvandlaren ut från under bilen och ställ den åt sidan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70431.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.