Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man byter en Katalysator

Katalysatorn är en del av avgassystemet som filtrerar vissa gifter och föroreningar ut i avgaserna. Ibland kommer ersätta katalysatorn ge din bil mer effekt. Detta gäller särskilt om den gamla katalysatorn är igensatt. I vissa områden är det olagligt att köra en bil med en dåligt fungerande katalysator. På grund av detta, måste du byta ut den. I de flesta fall, att ersätta katalysatorn är en gör-det-själv-jobb som tar upp större delen av en eftermiddag. Saker du behöver
Smörjmedel
Skiftnyckel
Gummiklubba
Automotive exhaust patch kit
Visa fler instruktioner Review bort den gamla Katalysator
1

Hissa upp bilen med två uttag på framsidan av bilen och två uttag på baksidan av bilen. Stabilisera bilen med pallbockar. Se till att dessa är placerade på jack stödpunkter.
2

Smörj bultarna och klämmor. Detta kommer att göra dem lättare att ta bort.
3

Ta bort alla skruvar och lägg dem på ett säkert ställe. Du kan lossa dem med en skiftnyckel, när bulten storlek varierar i alla fordon. När bultarna tas bort, kan du ta bort värmeskölden och klämmorna.
4

Dra katalysatorn bort av fordonet. Du kan behöva att skaka det lätt att få loss den från rören som ansluter till den. I vissa fall kan du behöva försiktigt knacka på katalysatorn med en gummiklubba för att släppa det.
5

Inspektera rören som ansluter till katalysatorn för skador. Om du ser skador på någon av rören, kan du behöva byta ut dem. Om du märker en liten spricka eller punktering, kan du kanske att lappa den med ett avgassystem patch kit från din lokala bil butik. Torka av kanten på båda rören som kommer att lägga till den nya katalysatorn.
Installera nya katalysatorn
6

Fäst den nya katalysatorn till avgasröret kommer från framsidan av fordonet. Du kan behöva knacka lätt det med gummiklubba så det kommer vara säkert fästade i avgasröret.
7

Rikta avgasröret som kommer från den bakre delen av fordonet med hålet i ryggen av katalysatorn. Du kan behöva trycka röret tillbaka något så att du kan väl rikta den. När den är i linje, tryck röret in i katalysatorn ungefär en tum.
8

Byt värmen plattan, om du tog en av, och ersätter alla bultar. Kontrollera att alla skruvar är ordentligt åtdragna.
9

glida ut från under bilen och starta motorn. Kontrollera den nya katalysatorn för läckor. Den vanligaste platsen för en läcka förekommer är vid det område där avgasrören möta den katalytiska omvandlaren. Om du upptäcker en läcka, kan du lappa brukar det med en bil avgaser patch kit. Om detta är nödvändigt, måste du kolla efter läckor igen när plåstret sätts enligt tillverkarens anvisningar.
10

Avlägsna domkraften och lägre fordonet till marken.

11

Dokument katalysatorn ersättare i din auto underhåll manual. I vissa stater, såsom Kalifornien, måste du anmäla detta när du har en bil inspektion.
12

Kassera den gamla katalysatorn. I vissa stater, såsom Kalifornien, måste du ta den till en godkänd återvinningsstation. Du kan kontakta en lokal mekaniker eller bildelar butiken för att ta reda på kraven i ditt område.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70238.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.