Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Vad är skillnaden mellan en Front Pipe & en Header Pipe?

Avgasrören på din bil, lastbil eller motorcykel bär gaserna utvisats från motorn under förbränningsprocessen säkert till den bakre delen av fordonet. Detta åstadkommes vanligen med bitar av stålrör som är suspenderade till undersidan av fordonet. Eftersom avgaserna vanligtvis har att linda över, under eller runt fordonet undervagnen att komma till den bakre delen av fordonet, är det tillverkas i flera olika delar och antingen svetsas, skruvas eller spännas fast tillsammans för att bilda ett kontinuerligt flöde. Varje tillverkare kan ha olika namn för olika avgaser bitar, men kan inkludera huvudledningen, främre rör, avgasrör, katalysator, ljuddämpare, resonator och avgasrör. Exhaust Manifold

Konvertera avgaserna från varje cylinder på motorn till ett enda utlopp åstadkommes vanligen med ett avgasgrenrör. En avgasgrenröret vanligen konstruerade av gjutjärn och är bultad till topplocket. V-typ eller motorer boxer har två cylindergrupper - en på vardera sidan av blocket. I dessa fall bör det finnas ett avgasgrenrör bultad till varje cylinderhuvud. Avgasgrenröret brukar inte betraktas som en del av avgassystemet, men det ger avgasröret en plats att fästa på. När man hänvisar till avgasrör Addera Header Pipe

hänvisar samlingsledningen ibland till den del av avgassystemet som förbinds direkt med avgasgrenröret hos motorn. Om ditt fordon är en encylindrig motorcykel eller en bil som har en radmotor, skulle en enda huvudledning ansluta direkt till grenröret eller motor. Header rör som används på V-typ eller motorer boxer kan ibland betecknas som ett "Y" rör, som den ansluter till båda sidor av motorn och kommer samman för att bilda ett rör. Vissa fordon använder ett dubbelt avgassystem. Dessa typer av fordon kan en ha en enda, separat huvudledning för varje avgassystem header.
Headers

Vissa fordon kan använda fabriken eller eftermarknaden rubriker avgaser i stället för ett gjutjärn avgasgrenröret och samlingsledningen. Headers är vanligen konstruerade av flera rör svetsas samman och ta över platsen för både avgasgrenröret och samlingsröret. Headers är vanligtvis inställd, vilket betyder att längden av röret som fäster varje avgasport på motorn är konstruerad på ett sådant sätt att extrahera maximal effekt och verkningsgrad från motorn. Headers är fabriksinstallerad på vissa prestanda motorer, men är oftast en eftermarknad tillbehör som ägaren installerat.
Front Pipe

Beroende på tillverkaren, den främre röret på ett avgassystem kan hänvisa till rör som bultar till motorn - huvudledningen - eller röret som ansluter huvudledningen till återstoden av avgassystemet. Avgassystemet på fordon som har tvärgående monterade motorer kan behöva kompensera för back-och-tillbaka gungande rörelse hos motorn vid acceleration eller retardation. I huvudledningen kan vara en fast, fast rör, ett flexibelt rör - ansluter huvudledningen till den bakre av avgassystemet - ibland kallad den främre röret. På vissa fordon kan avgasröret som ansluter till den bakre delen av det böjliga röret att benämnas det främre röret.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70702.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.