Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Definiera Hårdlödning att stoppa en ljuddämpare Läcka i en bil

En av de viktigaste funktionerna i en bils avgassystem är att skydda de åkande i fordonet från farliga ångor. Om avgassystemet läcker, kolmonoxid och andra gaser avfall kan samlas i kabinen och skada eller döda passagerarna. På grund av missbruk och exponering lidit av avgassystemet, felaktiga eller läckande delar vanligtvis ersätts. Om avgassystemet är tillräckligt stabila, kan den repareras. Svetslödning

Slaglödning är ett sätt att sammanfoga två metaller med olika smälttemperaturer. Fyllmedlet metallen har en lägre smältpunkt än basmetallen. Små hål i en ljuddämpare kan lagas av svetslödning fyllnadsmaterial i hålen. Större hål i en ljuddämpare kan repareras genom svetslödning fläckar av stål över hålen. Hårdlödning

Hårdlödning
liknar hårdlöda svetsning i att fyllmaterialet har en lägre smälttemperatur än basmetallen. Skillnaden mellan lödning och svetslödning är att i hårdlödning tillsatsmetallen dras in i fogen genom kapillärverkan. I VVS, är denna process som kallas "svettas" ett gemensamt. Avgasrör kan repareras vid lederna genom lödning. Varför Shop vill ersätta stället för reparation?

Reparationer någon metall
kan bara vara gjort där metallen är i bra form. Avgassystemet på en bil utsätts för missbruk från både insidan och utsidan av systemet. Temperaturerna i avgaserna är tillräckligt höga för att försvaga någon metall. Bilar som drivs i områden som använder salt för att röja snö från vägen kan drabbas korrosion mycket snabbt. Om ett avgassystem är mer än två eller tre år gammal, är det antagligen inte en kandidat för reparation.
Fördelar med svetslödning eller hårdlödning

Delta metaller med antingen en lödd eller en hårdlödning-svetsfog kan resultera i en starkare fog än traditionell svetsning på grund av skillnaden i smältpunkter mellan de två materialen. Om stål upphettas till nära sin smältpunkt sedan svalna långsamt, blir det svagt. Med någon av dessa metoder, blir stålet aldrig tillräckligt varmt för att vara skadad.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70678.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.