Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Felsökning White Smoke

Vit rök är en av de vanligaste synliga egenskaper hos en motor som är igång, och i de flesta fall, är helt normalt kommer från avgaserna. Däremot kan vit rök från ett motorrum eller avgaser tyda på allvarliga problem såsom motor huvudet misslyckande. Om de lämnas därhän, kan dessa problem eskalerar till kostsamma korrigeringar. Ta dig tid att se om vit rök indikerar ett problem med bilen eller bara en vanlig motor. Detta kommer att bidra till att förlänga livslängden på din bil. Saker du behöver
Biltangenter
Ficklampa
OBD I eller II scanner
Rag
Hylsnyckelsats
Oljetråg
kompressionsmätare
Visa mer Instruktioner
1

Starta bilen och låt den gå i ca 1 minut, kontroll av vit rök. På en kall dag, bör vit rök från avgasröret inte vara längre än denna period. Under varma dagar, lite om någon vit rök ska vara synlig vid start och uppvärmning.
2

Smell avgaserna samtidigt inspektera den för vit rök. Typisk avgaser från en korrekt kör motorn ska lukta som brinnande motorolja. Doftande avgaser visar att kylvätska brinner i cylindrarna och en inre kylvätska läcka är närvarande. Detta är vanligen orsakas av en sprucken huvudet eller inte topplockspackning.
3

Kontrollera bilens spårvidd motortemperatur för överhettning. Någon temperatur inom termiska "röda" zon såsom indikeras av de röda markeringarna på en temperaturmätare klassificeras som överhettning. Detta innebär att bilen har förlorat kylarvätska och en del av bilens temperaturregleringen (kylsystemet) har misslyckats.
4

Inspektera motorrummet efter tecken på kylvätskeläckage. Använd en ficklampa för att kolla runt motorn leder direkt under ventilkåpor, kylare, vattenpump och termostathus. Kylvätska runt termostathuset eller vattenpumpen indikerar en ersättare packning eller del behövs.
5

Scan för koder med en On-Board Diagnostics verktyg för fordon med sådan kapacitet. Sök speciellt efter koder som anger komprimering förlust, motorknackning och dålig luft /bränsle blandningar. Också observera avläsningar syresensorn för normal förbränning nivåer. Varje kombination av avläsningar i dessa områden som avviker från normala indikerar kylvätska i motorns cylinder eller en trasig topplockspackning som orsakar dålig kompression och förbränning av bränsle.
6

Kontrollera oljan för förekomst av kylvätska efter ta bort oljestickan från motorrummet. Torka den med en trasa, sedan doppa den igen för att ta en riktig prov. Olja ska visas som semi-transparent och gul, successivt förändras till en mörk färg när det åldras. Oljan skall alltid vara homogent (en färg) och aldrig har ljusa färger strimmiga i det. Närvaron av en choklad milkshake färg eller grön, vattnig strimmor anger kylvätska i oljan.
7

Tappa av oljan om dess färg är svårt att avgöra. Använda en socket set, ta bort avtappningspluggen på den lägsta punkten på oljetråget. Tappa detta till en olje catch pan och kontrollera enhetlig färg. Lägg tillverkarens föreslagna mängd ny olja att slutföra oljebyte.
8

Kontrollera komprimering med användning av en kompression verktyg om kylmediet är närvarande i oljan eller avgaserna luktar söt. Förlust av kompression i någon cylinder indikerar en misslyckad topplockspackning eller sprucken huvudet. Tjänsten som behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70677.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.