Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man byter en 2000 Camry Oxygen Sensor

När Check Engine tänds i 2000 Toyota Camry, kan det tyda på en defekt syresensor. En annan indikation på en sviktande syresensor är en signifikant minskning i bränsle körsträcka. Om du spenderar mer tid och pengar vid pumpen, kontrollera din syre sensorer. Lambdasonderna i din Camry ligger före och efter grenröret, som skjuter ut från avgasrören. Köp en ny sensor från en bildelar återförsäljare. Saker du behöver
Jack
Jack står
Syresensor socket
Ratchet
Visa fler instruktioner
1

Starta antändning av din Camry och Låt motorn köra i ca fem minuter. Slå av tändningen.
2

Höj framsidan av 2000 Camry med en domkraft och fäst den på en uppsättning pallbockar. Avlägsna domkraften när framsidan av Camry stöds på pallbockar så att du kan glida under bilen. Under Camry
3

Skjut och lokalisera syresensor. Koppla ur sensorns elektriska kontaktdonet. Tryck på klämman och dra ut kontakten ur anslutningen.
4

Ta bort sensorn med en syresensor hylsa och spärrskaft. Om sensorn i din Camry är säkrad med bultar, ta bort de två bultarna med en hylsa och spärrskaft och dra givaren rakt ut. Släng den gamla givaren och packning.
5

Montera den nya packningen på ersättande sensorn. Trä sensorn för hand och dra åt den med en syresensor hylsa och spärrskaft eller, om det är fäst med bultar, installera det rakt på plats och dra åt skruvarna med en hylsa och spärrskaft. Tryck den elektriska anslutningen tillsammans tills det klickar.
6

Upprepa proceduren på den andra sensorn om nödvändigt.
7

Hissa upp bilen lite med domkraften för att ta bort jack står. Sänk bilen till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70412.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.