Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur du ändrar ljuddämpare på en 2000 Accord

Den 2000 Honda Accord har en kamrar ljuddämparen. En chambered ljuddämpare tvingar avgaserna genom en serie av kammare och passager för att minska ljud och vibrationer som orsakas av avgassystemet. När ljudet från avgassystemet börjar att överrösta de vanliga ljud i bilen, såsom motor eller radio, är det dags att byta ut ljuddämparen. Ett annat sätt att berätta är om avgaserna lämnar systemet någonstans än avgasröret. Saker du behöver
Bil Ramper
penetration olja (WD-40) katalog Bågfil
brytjärnet
Mutterdragare
Skyddsglasögon
Visa fler instruktioner

1

köra bilen bakåt upp till bilen ramper. Det ger enkel åtkomst till ljuddämparen.
2

Koppla bort den negativa batteripolen.
3

Applicera penetration oljan till alla muttrarna ljuddämpare klämma och beslag . Dessa är troligen mycket rostig från körning genom våta förhållanden och värmen.
4

bort ljuddämparen klämman. Om muttrarna är alltför svåra att ta bort, eller om ljuddämparen har svetsats, använd bågfil och kapa ljuddämparen vid klämman.
5

Ta bort muttrarna i ljuddämparen hängare. Använd mutterdragare för att ta bort dessa nötter. De har skärpts och stressad på grund av värmen.
6

Bänd ljuddämparen loss från sina gummiband. Inspektera gummi remmar för skador.
7

Installera den nya ljuddämparen. Sätt in den i remmen och fäst den till vänster över ljuddämparen med ljuddämparen klämman. Sätt tillbaka ljuddämparen hängare. Sätt tillbaka den negativa batterikabeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70425.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.