Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Brända AVGASVENTIL Symtom

med välfungerande avgasventilerna är en viktig del av bil underhåll så dåligt fungerande avgasventiler kan leda till överdriven oljeförbrukning, läcker kompression, ventilsystem buller och total ventil misslyckande. Avgasventilerna är mer mottagliga för förbränning eftersom de går varmare än insugsventilerna, i genomsnitt mellan 1200 och 1350 grader Fahrenheit. Merparten av tiden när avgasventiler bränns kommer de att förorsaka förluster i kompression. Därför är ett bra sätt att testa för en bränd avgasventil att köra ett kompressionstest eller läckage-down test. Ignition feltändning

En feltändning kan ibland vara en indikation på en bränd avgasventil. Typiska tecken på en misständning inkluderar motorn skakar på tomgång, vibrationer i ratten, eller om motorn är svårstartad eller stannar vid uppstart. Om detta händer, kan det innebära en förlust av kompression, vilket sker när cylindern har förlorat en stor del av sin luft-och bränsleblandningen innan de antänds. Om inte en blåst topplockspackning, klickskott grund av förlust av kompression brukar betyda att det finns en bränd avgasventil.
Effektförlust

Strömavbrott kan vara ett tecken på en brände avgasventil. Detta är också kopplat till tändning misständningar eftersom en misständning cylinder kan ibland orsaka upp till 25 procent effektförlust. Om din bil är att förlora makten, kan det betyda avgasventilen bränns.
Pustande eller Jobbar Sound

en bränd avgasventil ofta gör ljud som låter som en puff eller putter. ImperialClub.com hänvisar till det som en "chuff-chuff." Dessa ljud gå ut varje gång cylindern försöker brand. EconoFix.com pekar på ett trick där bilägare kan hålla en dollarsedel och låt den fladdra över avgasröret. Om det sugs in every så ofta, är det sannolikt en bränd avgasventil.
Misslyckades Strålningstest
p Om avgasröret bränns, kommer motorn blåsa kolväten ut ur avgasröret. Detta kommer att orsaka många fordon att misslyckas ett utsläpp test. Om din bil har nyligen misslyckats sådan test, kan det vara ett symptom på en bränd avgasventil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70551.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.