Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man byter en El Camino Oxygen Sensor

Eftersom syre sensorer övervakar bränsle-luft blandningsförhållande, gjorde de flesta bilar som inte integrerar katalysatorer i deras avgassystem inte ha syre sensorer. Sensorn inte bara reglerar den bränsle /luft-förhållandet, sänder den också informationen för att drivlinan styrmodul (PCM) via en spänningssignal och gör kompenserande justeringar. Den femte generationens El Camino är den enda konstruktionen av fordonet som använde en kombinerad katalysator-syresensor avgasreningssystem. Saker du behöver
Bil liftSafety glassesPenetrating oilBox-end hand skiftnyckel setScrewdriverReplacement syre sensorAnti-beslagta förening
Visa fler instruktioner
1

Lyft El Camino på en bil lyft och ta upp det till en bekväm höjd för att arbeta på underifrån. Sätt på skyddsglasögon innan du hämtar under fordonet.
2

Leta katalysatorn nära centrum av El Camino underrede och följ den till den främre Y-rör för syresensorn.

3

Följ tråden kommer från syresensorn till närliggande kablaget plugg. Koppla sensorn tråden från selen pluggen.
4

Spraya exponerade trådar sensorn med en generös mängd penetrerande olja.
5

Placera tråden genom den stängda änden av en box-nyckel och plats för skiftnyckel på hexagon-formad bas av sensorn. Vrid sensorn moturs för att trä ur den från avgasröret. Avlägsna syresensor. Om det behövs, hetta upp avgasröret området och expanderar metallen i röret för att ta bort sensorn.
6

Applicera en ljus mängd antikärvningsmedel på gängorna för att ersätta sensorn. Låt inte den förening som kommer i kontakt med sensorns huvud.
7

Skruva in sensorn i avgasröret s porthole för hand och därefter passa den ordentligt med nyckeln.
8 < p> Anslut syresensorn tråden tillbaka in kablaget kontakten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70292.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.