Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur du ändrar en 1999 Miata avgasrör

Mazda omgjorda helt Miata för 1999 års modell med ett helt annat utseende. Många entusiaster var lättad att Mazda lämnade väl nog ensam undertill. Den 1999 Miata används fortfarande samma 1,8 liters fyrcylindrig motor som användes i den första generationens bilar. Mälden singel-avgasröret är fäst vid en gjutjärn avgasgrenröret som är bultad till motorn. En sprucken grenrör kommer att tillåta avgaserna att komma in i kupén och bör bytas ut omedelbart. Saker du behöver
Penetrerande Socket vätska
ställa
Ratchet
stjärnskruvmejsel
Rena trasor
Slangar skiftnyckel satt
Wrench in
Packning skrapa skiftnyckel
Vridmoment
Visa fler instruktioner
1

Spray genomträngande vätska på värmeskölden fästbultar, avgasgrenrör till motorblocket bultar, EGR rördelar och avgasröret-till- grenrörsbultarna. Låt vätskan i blöt över natten, om möjligt.
2

Lossa och ta bort skruven och muttern som håller fabriken stag shock tower på förarsidan shock tower med en hylsa och spärrskaft. Lyft brace rakt upp för att tillåta åtkomst till avgasgrenröret. Hoppa över detta steg om din bil inte är utrustade med chock tornet stag.
3

Lossa och ta bort fästbultarna för vindrutan bricka reservoar med en hylsa och spärrskaft. Lyft tanken rakt upp och flytta den åt sidan - så långt som kopplingarna kommer att tillåta - att ge tillgång till värmesköldar på avgasgrenröret. Hoppa över detta steg om din bil inte är utrustad med låsningsfria bromsar.
4

Lossa och ta bort fästbultarna på luftrenarhuset ovanpå motorn med en hylsa och spärrskaft. Lossa klämman som håller fast slangen luftintag luftrenarhuset med en stjärnskruvmejsel. Dra slangen från huset. Skjut kåpan åt sidan för att ge tillgång till värmesköldar och avgasrör. Täck ändarna av intaget slangen och dess montering på luftrenarhuset med rena trasor för att förhindra att främmande partiklar eller smuts kommer in.
5

Lossa och ta bort fästbultarna som fäster båda värmesköldar till grenröret med en hylsa och spärrskaft. Ta värmeskydden från grenröret och lägg dem åt sidan.
6

Avlägsna EGR rörklämpartiet bultar på grenröret och insugningsröret med en hylsa och spärrskaft. Lossa och skruva bort kopplingen som fäster EGR röret till slutet av avgasgrenrör med en slang skiftnyckel.
7

Lossa och ta bort de tre skruvarna som fäster avgasröret till grenröret med en skiftnyckel .
8

Lossa och ta bort avgasgrenröret till motorblocket fästskruvar med en hylsa och spärrskaft. Arbeta långsamt för att undvika att skada eller bryta bort bultarna i blocket. Stanna och tillämpa mer penetrerande vätska, om ett eller flera av bultarna verkar väldigt tight. Låt vätskan i blöt i flera timmar, om möjligt.
9

Dra grenröret bort från motorblocket. Observera att vattnet rörkonsol glider av en av grenröret monteringstappar när du tar bort grenröret. Låt inte vattenledningen för att flytta bakåt. Ta bort grenröret från motorrummet. Demontera avgasgrenröret packningen från motorblocket. Skrapa bort packningen rester på monteringsytan med en packning skrapa.
10

Placera en ny Grenrörspackning över monteringstapparna på motorblocket. Placera grenröret utbytesavgassystemet över monteringstappar. Skjut fästet vattenledning över bulten som det ursprungligen var kopplad till. Sätt tillbaka och dra åt grenröret fästskruvar till mellan 29 och 33 foot-pounds med en momentnyckel.
11

Byt avgasröret-till-grenrörsbultarna och dra dem till mellan 32-44 foot-pounds . Dra åt kopplingen EGR röret i slutet av grenröret till mellan 24 och 34 foot-pounds. Sätt tillbaka och dra åt de återstående EGR röret fästskruvar.
12

Byt värmesköldar och dra åt fästbultarna. Placera luftfilterhuset i position och dra åt fästbultarna. Ta bort trasor från intaget slangen och luftfilterhuset. Skjut tilloppsslangen på huset och dra åt slangklämman
13

Byt reservoaren vindrutan bricka -. Om din bil har ABS - och dra åt fästbultarna. Skjut stag shock tower - Om din bil är utrustad så - i läge och tillbaka och dra åt bulten och mutter

. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70704.html

Previous:
Next: No

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.