Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur du ändrar ett Katalysator i en 1989 Nissan Pathfinder

Ta bort katalysatorn från din Nissan Pathfinder medger utbyte av det utan att behöva byta ut andra delar av avgassystemet. Omvandlaren är utformad för att minska skadliga utsläpp eller fall ur avgasröret på din Nissan, och om det inte fungerar korrekt, måste den bytas ut. En pluggad omvandlare kan bli mycket varma och ofta kommer att orsaka att motorn går ojämnt samt producera en extremt obehaglig lukt från avgasröret. Saker du behöver
Jack
Jack står
skiftnyckel som
Visa fler instruktioner
1

Placera en domkraft under framsidan av din Pathfinder och höja det från marken. Placera en uppsättning pallbockar under främre hjulupphängningen för att stödja lastbilen, sedan bort uttaget för nu.
2

Leta katalysatorn från under lastbilen. Det är i avgassystemet just nedanför förarens fötter. Ta bort de två skruvarna i den bakre flänsen som håller avgasröret till den bakre flänsen av omvandlaren med hjälp av en skiftnyckel.
3

Flytta till den främre flänsen på katalysatorn och ta bort de tre fästskruvar med en skiftnyckel. Sänk katalysator och avlägsna den från under lastbilen.
4

Höj en ny katalysator på plats och rikta monteringsflänsarna med flänsarna på avgasrören. Montera de tre främre bultar i flänsen och dra åt dem med en skiftnyckel. Montera de två fästbultarna i den bakre flänsen och dra åt dem med en skiftnyckel.
5

Placera domkraften under framsidan av din Pathfinder och höja den från domkraften. Avlägsna domkraften och sedan sänka Pathfinder till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70438.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.