Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man installerar syresensorer på en 1998 Mercury Mountaineer

Lambdasonderna i avgassystemet för ditt 1998 Mercury Mountaineer hjälpa bränslesystemet reglera mängden bränsle som förbränns i motorn. Om lambdasonderna misslyckas, kan du märka en drastisk minskning i bränsle körsträcka på din bil. Den 1998 Mountaineer är utrustad med fyra syre sensorer. Det finns en sensor på varje sida av båda katalysatorer. Köp ersättare sensorer från en bildelar återförsäljare. Saker du behöver
Jack
Jack står
Syresensor socket
Ratchet
Visa fler instruktioner
1

Lyft trucken med en domkraft till stödja den med pallbockar. Leta Lambdasonderna på varje sida av de dubbla katalysatorer i avgassystemet.
2

Koppla ledningsnätet på toppen av syresensorn. Du kan dra kontakten isär för hand. Ta syresensorn med en syresensor hylsa och spärrskaft.
3

Träd den nya sensorn på plats för hand för att förhindra korsgäng. Dra åt sensorn till 30 pund-fot med din momentnyckel. Anslut ledningsnätet genom att trycka den elektriska anslutningen tillsammans.
4

Upprepa processen för de övriga sensorerna som du vill ändra. Höj lastbilen aning och ta bort domkraften. Sänk bilen till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70449.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.