Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Metallic Catalysts Vs. Keramik

Som den viktigaste komponenten i ett fordon utsläpp styrsystem (och vissa maskiner samt), katalysatorer är ansvariga för att vrida ton potentiellt skadliga avgaser till ofarlig koldioxid. Fram till början av 1990-talet, stödjer katalysatorn i dessa system var nästan helt keramik. Nyligen dock metallstöden börjar långsamt att byta keramik som material val. Det finns ett antal skäl till detta fortsatt förskjutning i branschen, varav många har att göra med de elementära egenskaper av metall vs keramik. Hur den katalytiska processen fungerar

att bättre förstå skillnaderna i metall och keramik katalysator stöder, är det nödvändigt att först uppskatta hur katalysatorer och katalytiska omvandlare De är inhysta i funktion. Som kolmonoxid och andra skadliga gaser passerar genom ett avgassystem, producerar värme en kemisk reaktion med "katalysatorer" inrymt i omvandlaren. Resultatet av denna reaktion är de farliga gaserna renas och omvandlas till ofarlig koldioxid innan de tas upp i atmosfären.
Termiska egenskaper

En av de mest betydande skillnaderna i metall och keramiska katalysatorer är de överlägsna termiska egenskaperna hos metall. Eftersom skadliga gaser såsom kolmonoxid omvandlas endast när höga temperaturer uppnås, desto snabbare motorn värms, är desto effektivare är omvandling av gaser. Dessutom tar metallens förbättrad värmeledningsförmåga inte så länge som en keramisk katalysator för att uppnå höga temperaturer, vilket möjliggör en mer enhetlig överföring av värme genom systemet.
Montering Placering

Metallkatalysatorer tillåter omvandlaren kan monteras närmare motorn, vilket ökar värmeflödet. Detta är särskilt viktigt i kyla, när motorn, och därefter den katalytiska omvandlaren, tar längre tid att värma upp. Detta närmare placering resulterar även i mindre vibrationer, återflöde av gaser och tryckfall (så mycket som 15 till 30 procent mindre) än jämförbara keramiska katalysatorer.
Tillverkningsprocessen

Metallkatalysatorer görs via en produktionsprocess före monteringen av omvandlaren, så de kan lätt ändras eller anpassas vid behov. Tillverkaren behöver bara ändra formen på "cell" stöd. Keramik, å andra sidan, är mycket mindre flexibel för att ändra dimensioner. Ur tillverkningssynpunkt perspektiv är båda metall-och keramiska katalysatorer prissatta ungefär samma. Distinktionen är i prestanda och ökad effektivitet som metall ger.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70680.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.