Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Typer av avgas Resonators

Ljudvågor är energi-haltiga tryckvågor skapas när ett rörligt objekt snabbt tränger undan luften runt den. Dessa tryckvågor har vissa fysiska dimensioner, den mest konstant som är frekvens, eller avståndet mellan den starkaste delen av tryckvågen och den svagaste delen. Ljuddämpare är avstämd med kanaler och passager för att fånga, reflektera och skingra vissa våglängder, men ingen standard ljuddämparen kan fånga dem alla. Resonatorer är små ljuddämparna utformade för att styra frekvenser den viktigaste ljuddämpare kan inte. Expansionskammare

en expansionskammare är den enklaste typen av resonatorn och är i huvudsak bara en sektion av röret som är mycket större i diameter än den huvudsakliga slangen. Expansionskammaren kommer att fånga alla frekvenser med en våglängd kortare än eller lika med dess längd, vilket får dem att studsa runt inne i kapseln och tar ut varandra. Den expansionskammaren är billigt och enkelt att tillverka men har ett snävt område av frekvensstyrning.
Dissipativa Ljuddämpare

Ett avledande ljuddämpare börjar som en expansionskammare, men innehåller metall eller glasfiber packningsmaterial som hjälper till att absorbera ljudenergin. Förpackningsmaterialet är mjukt och smidigt och att låta den att vibrera. Detta gör att ljudets trycket energi att uttrycka på förpackningsmaterialet snarare än luften, minska dess volym. Avledande halsdukar kan använda antingen en perforerad kärna (en sektion av röret i centrum med många hål borrade genom det) eller en louvered kärna (en sektion av röret med ventiler stansade i det) att låta ljudet komma in i förpackningsmaterialet samtidigt som materialet där den hör hemma. Vanligen kallas "glas-packs" eller "cherry bomber," dessa high-strömmande resonatorer är bland de vanligaste idag.
Chambered Resonatorer

Även känd som en Helmholz resonator, den "bafflad" eller "chambered" ljuddämpare använder en serie av olika stora hålrum och kammare att fånga ljudvågor och reflektera dem tillbaka på sig själva då inställningsguiden ut dem i ett otydligt surr. Helmholtz resonatorer kan använda en enda öppen kammare med flera, vinklade metallplattor (eller "bafflar"), en serie korta, interna, perforerade rör, en separat expansionskammare innehåller förpackningsmaterial eller någon kombination av de tre. Helmholtz resonatorer gör ett enastående jobb med att dämpa (avbryta) de frekvenser de är avsedda att målet men kan ha liten eller ingen effekt på frekvenser utanför deras sortiment. Dessa resonatorer är utformade för att fånga bara de frekvenser som den primära ljuddämparen kan inte och i allmänhet är inställda för att endast arbeta med en specifik motor /ljuddämparen kombination. En kamrar resonator kan eller inte kan producera samma avgasljud när den används med en annan motor eller ljuddämpare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70538.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.