Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man fixar ett avgasrör Läckage på en 460

Först tillverkas i 1968, använde Ford 460 ett par i ett stycke avgasgrenrör att leda bort motorns avgaser till avgasrören. Mellan cylinderhuvudet och utblåsningsgrenröret är en packning avsedd att förhindra avgaser läckor. När packningen misslyckas, ofta ett pustande ljud kan höras som avgaserna läcker ut ur grenröret. Mer ofta än inte, emellertid, är den första indikationen på ett grenrör läcka den starka lukten av farliga avgaser inne i fordonet. Av denna anledning bör en ny packning installeras omedelbart. Saker du behöver
Hylsnyckel
skiftnyckel
Gummiklubba
Avgas-grenrörspackning
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Demontera avgasgrenrör: s muttrar eller bultar med en hylsnyckel och en skiftnyckel. Även om utformningen av 460 s avgasgrenröret varit desamma under hela dess produktion, det fanns variationer av dess fästelement. Vissa grenrör används endast fästbultarna, medan andra istället presenterade bultar och muttrar. Med antingen konstruktion, båda typerna av skiftnycklar är nödvändigt att ta bort fästen. Använd fast nyckel för att komma till fästelement som hylsnyckel inte kan komma åt.
2

Dra avgasgrenröret från topplocket för att komma fördelarens packningen. Peka på botten av samlingsröret med en gummiklubba för att driva bort det om fördelaren har fastnat.
3

Peel avgasgrenröret packning bort av antingen topplocket eller grenröret, beroende på vilken yta packningen följs. Den del av packningen som misslyckades kan identifieras med en svart brännmärke. En ny avgas-grenröret packningen på grenröret
4

position eller, om motorn istället har dubbar, skjut packningen på tapparna och mot topplocket. De 460: s avgas-grenrör packningen är självtätande, vilket innebär att packningen tätningsmedel inte får tillämpas på packningen.
5

Placera avgasgrenröret mot topplocket, dra åt avgasgrenrör fästelement till mellan 30 och 35 ft-lbs. vridmoment med en momentnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70439.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.