Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man installerar en Toyota Corolla s Exhaust

Den första generationen (1968-69) Toyota Corolla var tillverkningen minsta bil någonsin släppts i USA vid den tiden. Den andra generationen Corolla blev den näst mest sålda bilen i världen, enligt uppgift från Edmunds. Som av December 2010, är ​​Corolla i sin tionde generationen. Den åttonde och tionde generationen innehöll identiska mönster avgassystemet och montera ett avgassystem för 2001-2003 Toyota Corolla S 1,8-liters I-4 kräver ett fordon hiss, en hylsnyckel set, skiftnyckel set och såg med ett blad som kan skära metall. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Wrench set Såg med bladet kan skära metall
Handskar
Nytt avgassystem
Jack står eller fordon lift
Show Fler Instruktioner
Avinstallera Stock Exhaust
1

Lyft Corolla från marken med hjälp av en hydraulisk hiss eller hjul domkraft och pallbockar. Lämna tillräckligt med utrymme under fordonet för att arbeta med de delar av avgassystemet effektivt.
2

skruva isär Zljuddämparaggregatet från svänglåskolv fläns ligger på den motsatta änden av ljuddämparen från avgasröret med socket och skiftnyckel ställa. Det kommer att finnas två flänsmuttrarna parning främre röret och Zljuddämparaggregatet rör ihop.
3

Lyft Zljuddämparaggregatet utanför hangaren krokarna och dra ut den från dess monterade läge.

4

Placera Zljuddämparaggregatet och alla motsvarande hårdvara och isolatorer åt sidan. Tappa inte någon av dessa komponenter, eftersom de kan användas under avgas byte installationen.
5

skruva isär chassit stag som sitter under främre röret. Den främre röret är placerad efter resonatorarrangemang. Ta bort den främre röret och placera den åt sidan tillsammans med alla sina maskiner.
6

Ta bort originalet resonatorarrangemang om ditt nya avgassystemet innefattar en ersättare resonator. I det här fallet, skär den ursprungliga resonator rördragning en till tre inches framför svetsen melding den resonatorarrangemang till avgasrör som leder mot motorn.
7

Förbereda installation av nya avgassystemet.

Installera New Exhaust
8

Montera främre resonatorarrangemang hjälp av hårdvara och klämmor som tillhandahålls av det nya avgassystemet efter glider över den nyligen skära ursprungliga rörsystem. Montera de nya avgaskomponenter från fordonets front bakåt.
9

Bolt avgas galgar i stället börjar med dem som håller resonatorarrangemang.
10

Montera det främre röret till resonatorarrangemang med den medföljande eller stock maskinvara med socket och skiftnyckel set. Återanslut chassi stag. Om tillämpligt ansluter främre röret till nödvändiga galgar.
11

Montera Zljuddämparaggregatet. Anslut först och skruva svänglåskolv fläns nämnts ovan använder de båda flänsmuttrarna.
12

Häng Zljuddämparaggregatet på galgar och dra åt resterande hårdvara.
13

Justera den nyinstallerade Corolla avgassystemet som behövs. Dra hårdvara och fästelement från fordonets front till bak.
14

Sänk ner bilen tillbaka på marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70620.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.