Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Vad är försenad Timing i en BMW bil ?

Sen timing i en BMW är inte annorlunda än sen timing i förbränningsmotorn av någon bil . Sen timing hänvisar till tillståndet av förbränningen i motorn och avgassystemet . Vad är Late Timing

Sen timing avser tidpunkten för gnista för att antända bränslet i cylindrarna . När gnistan bränder sent , de avgastemperaturer tenderar att gå för högt eftersom avgasventilerna öppna innan förbränningen är fullständig . Eftersom förbränningen inte var fullständig , kan några ytterligare förbränning ske i avgassystemet .
Potentiella problem

Den mest uppenbara nackdelen är en sänkning av motorns effektivitet och den totala bränsleförbrukningen effektivitet , inte som motorn inte få full nytta av förbrännings cykeln . Bilen är också benägen att köra mer trögt . Också , eftersom fullständig förbränning inte sker , kan kol bygga upp på ventilerna och eventuellt bygga upp i katalysatorn .
Potentiella lösningar

göra och modellen ger så många variabler att beakta som utrustningen har förändrats dramatiskt under åren . Justeringar av distributören kan övervägas . Dessutom kan kamaxel eller vevaxel givare behöva justeras . Nyare bilar har motor datorer som vanligtvis själv korrekt per den information som sensorerna mata dem . Om detta inte sker , troligen en defekt sensor är orsaken .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70667.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.