Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man byter en avgaskatalysator

Katalysatorn råkar vara en av de dyraste delarna av en bil för att fixa, vilket leder många människor att försöka reparera det hemma. Du måste känna dig runt bilar och avgassystem, eller du är ärligt bättre att ta den till en mekaniker. Om du är bekväm att arbeta på det själv, finns det några saker du bör tänka på. Saker du behöver
Ramper
O2 skiftnyckel
Ny katalysator
Visa fler instruktioner
1

lyfta din bil. Tyvärr sitter katalysatorn ungefär halvvägs ner längden på din bil, så lyfter ena änden eller den andra inte kommer att göra. Ramper är din bästa insats för att få dig inom räckhåll för de delarna när man arbetar hemifrån. Lyckligtvis är det oftast den svåraste delen av denna reparation.
2

Ha tålamod med bultarna, eftersom de ofta är svåra att ta bort på grund av storlek och besvärliga placering. Du kan behöva borra eller såga skruvar för att ta bort dem. Med detta i åtanke, bör du plocka upp nya bultar, muttrar och tätningar för din ersättare projektet.
3

Köp en katalysator som är specifik för din bil för att undvika extra arbete. En generisk del måste svetsas in i bilen, medan ett fordon-specifik modell kommer pre-svetsad till rätt rör för enkel bolt-on installation.
4

Demontera 02 givaren (med ett O2 skiftnyckel ) innan unbolting katalysatorn. Då bör du ta bort röret ansluter sensorn till omvandlaren. Beroende på ditt avgassystem, kan du behöva ta bort fler ledningar innan du skruva isär omvandlaren från ljuddämparen.
5

Ersätt den gamla katalysatorn med en ny. Detta bör vara den enkla delen, eftersom du helt enkelt skruva den nya delen på plats.
6

Sätt tillbaka avgasrören och 02 sensor, och den grundläggande jobbet är gjort. Se till att du byter ut några spruckna eller rostiga rören medan du har avgassystemet isär.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70222.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.