Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man bygger en jigg centrumborr för slangar

En jigg garanterar att när delar är gjorda, borrade, svetsade eller böjda, de görs på exakt samma sätt som jiggen och passar programmet som de var avsedda för. Ett centrum borrstativfäste för slang skulle vara utformade så att när du använder jiggen kommer hålen du borrar vara i mitten av slangen. Två metoder för att åstadkomma detta är borren pressen metoden och den externa borr jiggen. Saker du behöver
Skyddsglasögon
drillborrpress
Portable borrmotorn
Triple väggtjocklek Flighter Long 5/16-tums bult och mutter
Borrsats
Prick punch
Hammer
Hack såg
Skärolja
Visa fler instruktioner
Drill Press Jig Metod
1

Placera en bearbetad V-blocket på en nivå pelarborrmaskin bord.
2

in en stor bit i chucken. Ta Quill ned handtaget så lite centrerar perfekt i V-blocket. Du kanske behöver flytta på V-blocket att matcha borr punkten perfekt. Släpp Quill och höja borrkronan.
3

Kläm V-blocket till den nivå pelarborrmaskin tabellen. Dra Quill ned handtaget igen för att visuellt centrum borrkronan i den bearbetade V-blocket igen. Detta säkerställer att V-blocket inte rörde sig under fastspänning processen. Kontrollera igen för att vara säker på att borrkronan är perfekt centrerad i V-blocket.
4

Clamp en metall stannar till slutet av V-blocket för att justera djupet på hålet du borrar.

5

Ta bort den stora borr och ersätta det med rätt storlek lite som behövs för att centrera borra slangen.
6

Placera slangen i V-blocket och mot djupanslag, slå på borren och föra gåspenna ner att borra hålet.
Extern borrstativfäste Metod
7

Skär en bit av triple väggtjocklek som passar perfekt över slangen du borrar. Skär den tredubbla väggtjocklek längre än avståndet mellan hålet och den änden av slangen att vara centrum borras. Till exempel, om hålet i röret är att vara centrum borras åtta inches från slangänden, skär den tredubbla väggtjocklek till 10 inches.
8

Placera trippel väggtjocklek in i V -block av borren pressen jiggen och borra ett 5/16-tums hål hela vägen genom den tredubbla väggtjocklek en halv tum från ena änden. Du kan behöva ta bort den tredubbla väggtjocklek från V-blocket när borren börjar gå ner i röret, så att borren inte skadar V-blocket.
9

Insert den 5/16-tums borr i den bärbara borr och avsluta borrningen 5/16-tums hål genom den tredubbla väggtjocklek. Placera en lång 5/16-tums bult genom hålet och dra åt en mutter på den. Denna bult blir jiggstoppet.
10

Mät exakta avståndet från bulten stannar till där centrum borrhålet önskas. Till exempel, om centrumhålet skall borras åtta inches från slutet av röret, sedan mäta exakt åtta inches från 5/16-tums borrat hål kant och markera den punkten med en prick punch.
11

in en 1/8-tums borr i chucken på borren pressen. Placera triple väggtjocklek i borren press jig V-blocket så att prick-körnslag anpassar just med borren punkten när fjäderpenna ger borren ner för att möta körnslag.
12

Kläm tredubbla väggen slangen i V-blocket. Borra 1/8-tums hål i tredubbla väggtjocklek. Om centrumhålet är att gå hela vägen genom slangen när det borras, sedan borra hela vägen genom den tredubbla väggtjocklek och stoppa borrning innan bit vidrör V-blocket. Borra den återstående delen av hålet med den 1/8-tums bit i den bärbara borren.
13

Re-clamp den tredubbla väggtjocklek in i V-blocket. Ta Quill ner så det 1/8-tums borr går igenom både borrade hål i tredubbla väggtjocklek. Höj fjäderpenna på borren pressen och ändra borren i chucken till den avsedda drill storlek och förstora hålet.
14

Kläm trippel väggtjocklek jigg i ett skruvstäd. Placera oborrad slangen i jiggen tills den bottnar på 5/16-tums bulten. Sätt rätt bit storlek borra i den bärbara borren, stick borrkronan i jiggen och borra slangen. Om hålet behöver gå hela vägen genom slangen, borra i jiggen från båda hål i jiggen. Till exempel, borra näve hål, stoppa och placera borren i det andra hålet, 180 grader från det första hålet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70600.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.