Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man installerar en Ford Focus O2 Sensor

O2, eller syre, sensorer på en Ford Focus övervaka blandningen av syre förhållande till förbränt bränsle i avgassystemet. De överföra dessa uppgifter till drivlinan styrmodulen, eller PCM som sedan påverkar den mängd bränsle att följa uppgifterna. Efter tiden, kan O2-sensorn i Focus bryta ner och resa "check engine" lampan på instrumentpanelen. Byta sensorn själv kan du spara pengar på avgifter för arbete, och bildelar butiker kan läsa felkoder och bestämma vilken sensor i avgassystemet för Ford Focus har gått dåligt. Saker du behöver
Bil ramper
hjulkloss
Skyddsglasögon
ersätter direkt-fit syresensor
Oxygen sensor uttaget (3/8 tums enhet) katalog 3/8 tums enhet ratchet
skruvmejsel
Portable gasolbrännare
Creeper (tillval)
Visa fler instruktioner
Hur man installerar en Ford Focus O2 Sensor
1

Drive Ford Focus upp på bilen ramper på en plan yta och dra åt handbromsen.
2

Placera ett hjul chock bakom en av de bakre däcken.
3 < p> Sätt på skyddsglasögon, samla alla verktyg och nya O2-sensor, och krypa under framsidan av Focus.
4

Leta O2 sensor du ersätter genom att följa avgassystemet sensorn på delar butiken sa var dåligt. Sensorn skruvarna i skottgluggar i avgasrören framför katalysatorn. Det finns en nära grenröret i främre röret området och en annan nära katalysatorn.
5

Följ tråden av O2 sensorn till kontakten och dra ut den. Använd skruvmejsel för att trycka in klippet lås och separera pluggen.
6

Placera sockeln syresensor på spärren och ta bort O2-sensorn från avgasröret. Om det är envist rostig eller fastnat, tända gasolbrännare och värm området röret runt O2-sensor för att expandera röret. Ta O2 sensorn när röret expanderar tillräckligt för att släppa det, men sedan låta gott om tid för röret svalna.
7

Skruva den nya O2-sensorn i ventil i avgasröret och dra åt med Ratchet och uttag. Var noga med att inte över-skärpa. Anslut kabeln tillbaka in i kontakten, samla de verktyg och krypa ut från under Focus.
8

bort hjulet chock, släpp parkeringsbromsen och kör Focus ner från bilen ramper. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70272.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.