Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man tar bort en Katalysator

Många människor tror att ta bort en katalysator från ett fordon kan få både hästkrafter och gas körsträcka. Varje fordon kommer att variera, men om du lär dig hur du tar bort en katalysator från din bil, kan du testa resultatet själv. Läs vidare för att lära sig hur man tar bort en katalysator. Saker du behöver
Wrench
Socket
Ratchet
Jack
Jack står
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på plant , fast mark av säkerhetsskäl. Jack fordonet upp och placera den på pallbockar.
2

komma under bilen i mitten området och titta längs avgasröret tills du ser katalysatorn. Det kommer att se ut som ett stort område av avgasröret, ibland kvadratiska eller rektangel formad (inte ljuddämparen mot bakre delen av fordonet).
3

titt för att se hur katalysatorn är bifogas. Det finns förmodligen fyra skruvar, två framtill och två baktill, som kan tas bort. Kontrollera storleken på skruvarna och kontrollera att du har ett uttag för att passa dem.
4

Använd ett Ratchet och uttag eller skiftnyckel för att ta bort de fyra skruvarna från hela katalysatorn. I vissa fall är de bultarna anfrätt och måste skäras bort med en såg och borras ut. Om detta inträffar, vara noga med att bara skära skruvskallar.
5

Dra katalysatorn från avgassystemet och det bör vara ute helt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70249.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.