Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man tar bort en kolkanistern i en Grand Cherokee

träkolskanistern - tekniskt kallas EVAP kapseln - är en del av bilens avdunstning avgasreningssystem. Det fungerar med den naturliga vakuum läcksökning (NVLD) pump för att lagra gas ångor och hålla dem borta från atmosfären. Denna kapsel bör pågå så länge som bilen, men du kan behöva ta bort den för att arbeta på andra komponenter som bränsletanken. På Jeep Grand Cherokee, är den monterad på fordonet med flera konsoler och ansluts via slangar. Detta förfarande kan variera beroende på bilens exakta året. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Höj fordonets bakre ände med hjälp av en domkraft och stödja det på pallbockar. Träkolskanistern är direkt framför bränsletanken, vilket är på den sida av fordonet med filler dörren, och de slangar /ledningar ansluts på kapselns vänstra sida.
2

Kläm innerkanter på frigöringsflikarna till EVAP slangens ljusa kontakt för att släppa sina låständer från kapseln rörets upphöjd ås. Dra kontakten från röret för att koppla loss slangen.
3

Skjut glidande lås på NVLD pumpens elektriska kontakten från pumpen och mot ledningsnätet för att flytta den till avgivningspositionen . Tryck på frigöringsspaken nära låset och dra i kopplingens av för att koppla bort den elektriska kontakten.
4

Koppla filtret slangen från NVLD pumpen, som är på den motsatta sidan av det elektriska kontaktdonet.

5

Tryck låsflikarna på kapselns högersidiga fästen med en skruvmejsel för att lossa behållaren från konsolerna.
6

Swing kapselns höger ut och bort från fordonet och lossa monteringsspåret från fliken till vänster fäste för att ta bort behållaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70646.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.