Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man tar bort det avgasrör på en Ford sexcylindrig 300

Ta bort ett avgasrör från en sex-cylindrig Ford 300 motor är inte svårt. Denna motor har faktiskt två avgasgrenrör, en på vänster och en på höger. Om packningen går dåligt mellan grenröret och motorblocket, måste du ersätta det. Likaså om grenröret börjar spricka, måste du byta ut den. Demontering av avgasgrenröret själv kan du spara pengar på arbetskostnader vid ett auto-reparation garage. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Wrench in
Marker
Maskeringstejp
Automobile jack
Jack stå
Stoppklossar
Visa fler Instruktioner
Vänster Manifold
1

Öppna huven och stötta säkert med stöd. Ta bort fästet oljestickan med en skiftnyckel. Ta enheten luftrenaren från förgasaren genom att vrida skruven och dra hela enheten bort från motorn. Ta bort servo fäste montering med en skiftnyckel. Märk det rätta platsen för varje tändstift kablar med en markör och maskeringstejp. De måste gå tillbaka till samma plats som du tog dem.
2

Dra varje tråd från kontakten genom att ta tag i stöveln och dra bort från tändstiftet. Koppla bort syresensorn genom att dra den av kopplingen. Lyft bilen på fronten med bil uttaget. Placera en pallbock under fordonet nära fästpunkten och höja den till ramen. Krypa under bilen och koppla loss avgasröret från avgasgrenröret hjälp av en skiftnyckel. Ta stödbenet från under bilen. Sänk bilen till marken.
3

Demontera bultarna som fäster avgasgrenröret till motorblocket med hjälp av en socket set. Dra grenröret och packningen från motorblocket.
Höger Manifold
4

bort luftrenaren från motorn. Gör detta om du tar bort det vänstra grenröret också. Koppla slangen överföring oljestickan från motorn med en skiftnyckel för att lossa muttern. Avlägsna Thermactor slangen och luftröret konsolen med en skiftnyckel. Märk tändkablarna med en markör och maskeringstejp. De måste gå tillbaka på det sätt de lossnade. Koppla ur tändspole och kablar kontakten genom att ta tag i stövlarna och dra bort dem.
5

Ta bort tändstiften med en hylsa, spärrskaft och förlängning. Ta bort värmeskölden med en skiftnyckel för att lossa bultarna. Lyft bilen med hjälp av bil-uttaget. Stödja fordonet genom att placera en pallbock under fordonet nära fästpunkten och höja den till ramen. Kryp under fordonet och koppla avgasröret från avgasgrenröret. Ta stödbenet från under bilen. Sänk bilen till marken.
6

Demontera avgasgrenröret från motorn med en hylsa och spärrskaft för att lossa bultarna. Ta bort den inre värmehölje och EGR röret som en enhet från topplocket med hjälp av en skiftnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70663.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.