Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man installerar en S10 Katalysator

De katalysatorer på Chevy S10 har genomgått många förändringar genom åren. De äldre stil S10s hade omvandlaren installerad nedströms i avgassystemet och fick klämma ansluten till avgasrören. De nyare S10s har omvandlare integreras med den främre Y-avgasröret. I alla fall om du måste byta ut en, är direkt-fit alternativet kommer att vara ett mycket klokare val eftersom det kommer att spara tid och pengar än att försöka skära och svetsa i de billigare Universal Converter val. Saker du behöver
Direct-fit katalysator (med packningar) för året och motortyp av S10
Vehicle hiss
Acetylen fackla
Cutting glasögon
Skyddshandskar
Skyddsglasögon
3/8-tums enhet tryckluftspistol
3/8-tums spärrnyckel
3/8-tums enhet extensions (3 längder, små, medium, lång) katalog 3/8-tums enhet Hylsnyckelsats
3/8-tums enhet universal pneumatisk vridbar
Box skiftnyckel uppsättning
3/8-tums enhet syresensor socket
skruvmejsel
bultar, muttrar, platta brickor, låsbrickor (nog för flänsförband) katalog 6 stud nötter (för Y-pipe omvandlaren bara) katalog Verktygsfack
gängsmörja
Visa fler instruktioner
1

Placera verktygen och omvandlare i verktyget facket och lyft S10 på ett fordon lyft tryggt och säkert. Sätt på skyddsglasögon inspektera katalysatorn. Inspektionen av omvandlaren bör redan ha utförts innan de har fått nya ersättare på verktyg vagn, men det kan rekommenderas för att du har rätt reservdel innan du skär den gamla ner.
2

Leta upp porten syresensor (er) i katalysatorn. Om dess en äldre S10, kommer det att finnas en port på inloppsröret hos omvandlaren. Om det är en nyare S10, kommer det att finnas tre portar på varje sida av Y-pipe vikar och en mer på den bakre omvandlaren av röret. Spreja smörjolja på gängorna sensorerna och låt den suga in Koppla kabeln syresensorn (s) med en skruvmejsel för att hjälpa dig att trycka in på klippet lås på pluggarna. Ta syresensorn (s) använder uttaget syresensor och spärrfunktion. Markera de sensorer för att identifiera deras position om du har tre sensorer ventiler.
3

Sätt på de skärande glasögon och handskar och tända facklan. Börja på framsidan av omvandlaren. Om det är en tre-punkts fläns, klippa ut muttern och bultar. Om det är den Y-pipe-omvandlare, värma upp muttrarna på pinnbultarna (en i taget) med facklan och har din pneumatisk pistol, lång förlängning, vridning och uttag redo att extrahera muttern gång ordentligt uppvärmd. Detta kommer att undvika knäppa ett grenrör stud. Ta bort alla tre muttrar per sida (sex stycken) på detta sätt.
4

Skär tre skruvar och muttrar ur den bakre flänsen (två skruvar på Y-pipe). Var medveten om att vissa år S10s kan ha svetsat dubbar i den bakre flänsen. Du kan prova att återanvända dessa eller du kan klippa ut dem och ersätta dem med skruvar och muttrar. De kommer att vara envis för att klippa ut, men om de inte är riktigt ren, skulle det göra en enklare lösning för att ersätta dem. Stäng av brännaren och växla tillbaka till skyddsglasögon efter omvandlardrivstegen anslutningar kopplas bort.
5

försiktigt bort omvandlaren. Lossa eventuella gummi galgar från de svetsade byglar på omvandlaren. Var försiktig så du inte bränner dig, eftersom skalet av omvandlaren blir varma och kan fortfarande bränna igenom skyddshandskar.
6

Installera den nya omvandlaren och fäst den på framsidan av S10 först med utbytet packningar. Det kommer att ta några gräl om det är Y-pipe-omvandlare för att passa upp. Placera den svetsade hängare i konvertern genom gummi-hängare att hjälpa till att hålla den på plats. Placera muttrarna på bultarna för att hålla omvandlaren. För tre-bult fläns typ omvandlare, helt enkelt in packningen i mellan flänsarna och placera bultar och plana brickor på ena sidan av flänsen och låsbrickor och muttrar på andra sidan.
7

Anslut den bakre omvandlare flänsen med hårdvara och packningen på samma sätt - bultar och platta brickor på ena sidan av flänsen och låsbrickor och muttrar på andra sidan. Dra åt flänsanslutningarna med pistolen, med vridbar, uttag, och nödvändig längd förlängning på muttern och håll emot bulten huvudet med en låda fast nyckel. Dra åt varje skruv och mutter något och växla mellan var och en att dra dem jämnt och dra sedan åt dem ordentligt på slutet.
8

Placera ett ljus mängd gängsmörja på gängorna på syre sensor (s) och trä dem in i ventiler för hand. Dra åt sensorn (s) tätt med Ratchet och syresensorn uttag, men var noga med att inte dra och gängorna på sensorn (s). Anslut sensorn (s) kabeln tillbaka in i stickkontakten.
9

Ta bort verktyget facket och skräp från under S10, sänker bilen på lyften och starta upp det innan svänga lyftarmarna gratis . Kontrollera att det inte finns några avgaser läcker som kommer från någon av de flänsanslutningarna eller syresensor port (ar).

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70267.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.