Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur hittar man den Oxygen Sensor i en Honda CR-V

Syrgasgivaren är en viktig del av avgassystemet. Genom att skicka periodiska elektriska impulser vid olika spänningar, informerar bilens dator oavsett om det brinner bränslet på topp effektivitet. När avgaserna har massor av oförbränt bränsle i det, skickar syresensorn signaler runt 0,8-0,9 volt. När för mycket syre blir pumpas genom och inte tillräckligt med bränsle, signalerna är 0,1-0,3 volt. Den perfekta luft /bränsleblandning är ca 0.45 volt, och CR-V: s dator strävar efter att upprätthålla det. Saker du behöver
Jack
Jack står
Mekanikerpincett dolly
Visa fler instruktioner
1

Placera en domkraft under framsidan av ramen av din Honda CR-V och lyfta den. Slide pallbockar under ramen och sänka SUV på pallbockar.
2

Ligg på en mekaniker dolly och rulla dig själv under SUV. Hitta ljuddämparen. Det ser ut som en oval cylinder med rörledningar körs i ena änden och ut genom det andra mot baksidan av bilen, där din avgaser får utvisas från CR-V.
3

Följ rörsystemet med dina ögon från ljuddämparen leder mot framsidan av SUV till katalysatorn. Det är en cirkulär cylinder monteras på undersidan av bilen med två band fastklämda runt det, och det har keder körs i ena änden och ut genom det andra. Om du har problem, kan diagrammet för katalysatorer och sensorer syre på 2 Bil proffsen hjälpa.
4

Hitta de båda sensorerna bultade in i förarsidan av katalysatorn. Den en nära framsidan av SUV är den primära lambdasonden, som mäter luft /bränsleblandningen innan avgaserna går genom katalysatorn. Den en belägen närmare den bakre är den sekundära lambdasonden, som mäter syrehalten i avgaserna efter att det har gått igenom den katalytiska omvandlaren. Var medveten om att Honda CR-V har två lambdasonder och antingen kan orsaka felkoder.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70355.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.