Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur O2 Sensorer Arbetet Automobiles?

Automotive syresensorer, eller 02 sensorer, är små elektroniska apparater som mäter mängden syre i en bils avgassystem, bidrar till att minska föroreningar och öka bränsleekonomi. Syresensorerna först genomfördes 1976 när biltillverkaren Volvo konstruerade dem in i avgassystemet på en bil som kallas 240. Grundfunktion

O2 sensorer är utformade för att hjälpa till att reglera utsläppen från avgasröret. De är ofta belägna i avgasgrenröret, deras viktigaste funktion är att övervaka mängden oförbränt syre som passerar genom en bils avgassystem. O2 sensorer skicka meddelanden till bilens dator berättar det om bränsleblandningen brinner för mycket eller inte tillräckligt med syre.
Betydelse

I början av 1980-talet Kalifornien krävs att alla nya bilar som säljs i staten måste ha syre sensorer. Flera andra stater följt efter, och i slutet av 1990-O2 sensorer krävs utrustning på alla bilar som säljs i USA.
Design

O2 sensorer är utrustad med en zirkonium keramiska glödlampa placerad i en ventilerad lock som skruvas in i grenröret. Med ett belagt skikt av poröst platina, har lampan även två remsor av platina inne att fungera som elektroder. Addera hur de fungerar

heta gaser passerar genom bilens avgassystem, passerar de genom den ventilerade änden av syresensorn. Den keramiska lampa på O2-sensorn blir utsatt för den heta gasen och upplever en ökning av utspänningen som representerar skillnaden i syrehalten mellan avgasröret och utomhusluften. En högre frisättning av spänning indikerar en stor skillnad på dessa två faktorer. Bilen dator läser denna information och kompenserar för den skeva förhållandet följaktligen genom att luta bränsleblandningen med antingen förgasare eller spjäll-kropp, beroende på typ av fordon det är.
Varningar

O2 sensorer, som alla bilkomponenter, slits med åldern. Smuts, fett och smuts är de vanligaste faktorerna som leder till skadade eller felaktiga lambdasonder på bilar. Körning med en felaktig O2-sensor kommer att orsaka ökad bränsleförbrukning samt högre utgångar avgaser föroreningar än med en arbetande O2-sensor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70505.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.