Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man byter katalysatorn på en 2001 Honda Odyssey Van

Byta katalysator på en 2001 Honda Odyssey kommer att spara pengar och kan ske utan specialverktyg. De kvarhållande muttrarna på omvandlaren får tas i beslag mot temperaturer de uthärda med tiden, så planerar att spraya dem i flera dagar med en bra penetrerande olja för att hjälpa till att lossa dem. En ersättare omvandlare för Honda-modellen är tillgänglig från Honda återförsäljare eller större bildelar butiker. Saker du behöver
Jack
Jack står
Wrench in
Hylsnyckelsats
Ratchet
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1 < p> Höj framsidan av Odyssey med en domkraft och placera en uppsättning pallbockar under främre hjulupphängningen. Sänk domkraften, inställning av van på pallbockar. Var noga med att van är stabil innan glider under den precis bakom framdäcken
2

Leta katalysatorn i avgassystemet,. Bör det vara precis bakom huvudet röret. Leta efter värmesköldar som lindas runt toppen och botten av omvandlaren och de två fästbultarna som håller sköldarna på plats på båda sidor. Avlägsna bultarna med en hylsa och spärrnyckel och ta bort värmesköldar från omvandlaren.
3

Lokalisera de tre monteringstapparna på vardera änden av omvandlaren och ta bort muttrarna från pinnbultarna med en skiftnyckel. Efteråt, dra den bakre röraggregatet tillbaka från omvandlaren tills det rensar dubbar. Detta gör att du kan skjuta röret åt sidan och ur vägen.
4

Dra omvandlaren tillbaka från huvudet röret tills reglarna rensa flänsen. Sänk sedan omvandlaren till marken. Två mässing packningar används för att täta omvandlaren till flänsarna, se till att de kommer ut och under van
5

Placera en ny konverter och höja den på plats.. Rikta in tapparna med den främre flänsen och skjut ihop dem löst. Skjut sedan bakre röret på reglarna på baksidan av omvandlaren.
6

Dra fast muttrar på alla dubbar några varv bara för att hålla omvandlaren på plats. Sätt i en ny mässing tätning i springan mellan katalysatorn och flänsen på varje ände. Dra åt alla sex fästmuttrar till 25 pund-fötter med en momentnyckel och uttag.
7

Montera värmesköldar runt den nya omvandlaren, installera fästbultarna och dra åt dem med en hylsa och spärrskaft. Höj framsidan av van av domkraften står med en domkraft och ta bort domkraften. Sänk van på däcken och ta bort domkraften från under det.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70448.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.