Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man byter en syresensor i en Jeep

Lambdasonderna på din Jeep dosera mängden syre till bränslen och meddela datorn av Jeep när det finns en varians rik eller mager blandning. Efter en stund, på grund av värme och ålder, sensorerna bryta ner och behöver bytas ut. Eftersom din Jeep kan ha flera syre sensorer, berätta vilken det är och var det är kommer att vara upp till dig. Kodläsare kan hjälpa till att avgöra en dålig syresensor och dess plats efter att det har löst ut motorn datorn och kvitta "check engine" light. Du behöver ett par saker för att installera en själv, så har delar butiken hjälpa dig att hitta rätt sensor och de kommer troligen att göra det gratis om du köper delar från dem. Saker du behöver
Ny lambdasond (kvalitetsmärket passar direkt) katalog Skyddsglasögon
Bärbara handbrännare
3/8-tums enhet syresensor socket
3/8-tums spärrnyckel
3/8-tums enhet 3-tums lång förlängning (tillval) katalog Flathead skruvmejsel
Creeper (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Sätt på de skyddsglasögon och lokalisera syresensorn (er) som behöver bytas. De flesta Jeepar kommer att ha mycket främre syresensorn skruvas i grenröret på förarsidan av motorn som kan nås från motorrummet. De andra kommer att vara placerad i avgassystemet, åter skruvas in i avgasrören nära baksidan av grenröret och nära katalysatorn. Om du är på marken under jeep och har en ranka, greppa verktyg och krypa under.
2

Följ tråden fäst syresensorn till pluggen. Tryck klippet låset med en skruvmejsel och separera tråden syresensorn från pluggen.
3

Placera tråden i syresensorn genom skåran på sidan av syresensorn uttaget och placera fast stickkontakten på sensorn. Fäst Ratchet och försöka lossa den från grenröret eller avgasröret. Det kommer inte att bli lätt. Du kan behöva värma upp avgasröret eller grenröret runt gängorna på syresensorn med facklan. Bara värma upp gängorna på röret eller grenröret eftersom om du värmer syresensorn också, kommer metallen i sensorn expandera tillsammans med metallen i trådarna i röret och du kommer att motverka syftet. När trådarna är trevliga och rött, snabbt tillämpa Ratchet och uttag och försök att lossa det igen. När du är framgångsrik, att det område som värmdes upp med facklan gott om tid att svalna.
4

Kontrollera att det finns en ljus beläggning av gängsmörja förening på gängorna på ny syresensor. De flesta kommer med en ljus beläggning på dem redan. Detta kommer att göra framtida extraktioner lättare. Skruva den nya sensorn i gängorna på röret för hand och vara noga med att inte crossthread. Dra åt sensorn med Ratchet och syresensorn uttag. Dra inte åt för hårt. Det finns bara 4 till 5 trådar på Lambdasonderna och även om de måste vara tätt, över-åtstramning dem kan lätt skada gängorna på sensorn.
5

Anslut kabeln på sensorn tillbaka i selen kontakten. Ta tag i verktygen och lägg undan dem. Starta Jeep att se till att det finns inga avgaser läcka kommer från syresensorn anslutningen. För att återställa "check engine"-kod, kan du antingen vänta ut det till Jeep att återställa sig själv eller ta den tillbaka till delar butik och få dem återställa den. Datorn kommer att behöva gå igenom en serie av Jeep värma sig upp till normala temperaturer och kyla ner för att gå igenom IM monitorer. Det kan ta upp till ett par dagar eller så många miles reste att göra så.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70261.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.