Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Subaru Katalysator Problem

Subaru Motors har anställt flera katalysatorer på sina fordon under många år nu. Eftersom motorrummet är små och eftersom katalysatorerna behöver värme för att fungera effektivt, konstruerade Subaru mindre omvandlare och integrerat dem i avgasrören - istället använda en enda, större omvandlare som de flesta bilar gjorde på en gång. Den struktur och design

Många omvandlare på Subarus börjar vid en främre Y-rör som bultar på båda sidor av motorn. I vissa nyare program, är en tredje eller fjärde mindre omvandlare också integreras i konstruktionen av röret. Det är inte ovanligt att se ännu en omvandlare nedströms integreras i konstruktionen av en mellanliggande rör. Med så många omvandlare, är en av dem tvungen att behöva byta någon gång. Väggarna i skalet på Subaru omvandlarna är konstruerade tunn för att minska motståndet av avgaser

. Medan detta gynnar utförandet av motorn skatt äventyra den strukturella hållbarheten av skalet. Dessutom, eftersom de omvandlare är ofta integrerade i konstruktionen av Y eller mellanliggande avgasrören, kan röret förlängningar misslyckas, vilket kräver utbyte av hela röret och omvandlarkonstruktion.

Annan mera något irriterande funktion Subaru ägare upptäcka om avgassystemet på sina fordon är värmesköldens skallror. Tunna TENN värmesköldar täcker nästan varenda avgaskomponent på de flesta Subaru-modeller. Dessa värmesköldar är känsliga för exponering och kan lossna från kontakter och skapa irriterande skrammel under körning.
Kostnad

grund av integrationen av röret och omvandlare församlingar, Subaru omvandlare är mycket dyra. De främre Y-rör församlingar kan kosta dubbelt så mycket pengar för att ersätta så det bakre konvertoraggregatet. Många ägare inte kunniga nog att göra jobbet, kommer att dela ut pengar för arbetskraft installation samt.

Det finns många kvalitet eftermarknaden katalysator tillverkarna i dessa dagar, kan du prissätta omvandlare och betala mindre än hälften vad Subaru återförsäljare kommer att ställa. Att hitta en lokal reparationsverkstad för att installera det för du kommer ändå att spara pengar i det långa loppet.

Även mycket billigare, universella omvandlare är inte alltid ett alternativ när det kommer till en Subaru. För en sak, universella omvandlare är bara ett skal med en intern katalysator. De måste svetsas in i systemet är fäst med klämmor och ärmar. På grund av de besvärliga vinklar och liten storlek på Subaru omvandlare - särskilt i främre Y-pipe - att hitta rätt storlek och sedan svetsa in den i det befintliga röret utan att kompromissa hur den behöver för att skruva på motorn och resterande avgas Systemet är mycket svårt.
Intern Break Down

Subaru fordon i allmänhet kör väl, och katalysatorer sällan misslyckas om något orsakar skadan. Fouled pluggar, dålig syre uppläsningar sensor, slitna ventiler eller kolvar och ett antal andra variabler kan orsaka inre katalysator misslyckande. Den goda nyheten är att en Subaru omvandlare är vanligare att misslyckas externt genom sin design. Den dåliga nyheten är, om du inte tar hand om din Subaru och det orsakar skada på en eller flera av de konverterare, du nu har ett större problem. Att köpa och byta omvandlare kommer att bli dyrt nog. Men om du inte tar itu med vad som orsakade den interna fördelningen av omvandlare som ersattes, du kommer att kompromissa ersättare. Och eftersom Subaru använder flera omvandlare, alla är i riskzonen från den främsta orsaken till den interna katalysatorn misslyckande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70334.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.