Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man installerar 1988 Dodge Daytona katalysatorer

Katalysatorn är ett utsläpp anordning som förhindrar oförbränt bränsle i avgaserna från att fly bilen och in i atmosfären. Katalysatorer drabbas först på marknaden i början av 1970-talet, men den amerikanska regeringen gjorde dem obligatoriska på alla bilar från och med 1976. När en katalysator går dåligt, det är inte bara dåligt för miljön, men det kan också leda till att din bil kör mycket dåligt. Lyckligtvis är det relativt enkelt att byta katalysator på 1988 Dodge Daytona. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Ratchet
Hylsnyckelsats
Gummiklubba
Flänspackning
Exhaust clamp
Visa fler instruktioner

1

Höj framsidan av Daytona, med hjälp av domkraft. Stöd fordonet genom att placera pallbockar under den, företrädesvis under hjälpramen eller annan säker del av fordonet. Sakta sänka Daytona tills dess vikt hålls endast av domkraften.
2

Crawl under Daytona tills du når avgassystemet. Lokalisera värmeskölden, metallhöljet över avgassystem, nära undersidan av framsätena. Lossa och ta bort de fyra skruvarna som håller värmeskölden på plats, med hjälp av Ratchet och uttag. Dra värmeskölden från undersidan av fordonet, utsätta katalysatorn under den.
3

Trace katalysatorn mot fordonets främre del tills du hittar flänsen där det bultar till det främre avgasröret. Lossa och ta bort de två muttrarna som håller katalysatorn till det främre röret, med en spärr och uttag. Dra omvandlaren mot bakdelen av fordonet, tills det står klart av dubbarna på den främre röret och dra den främre delen av omvandlaren ned.
4

Trace omvandlaren mot den bakre av avgasflödet tills du hittar där den är fastklämd till den bakre avgasröret. Klämman är en grundläggande U-formad klämma. Lossa och ta bort muttrarna på botten av avgassystemet klämma, med hjälp av en spärrhake och en sockel, och dra klämman av. Dra katalysatorn mot framsidan av fordonet tills den är fri från röret. En lätt knacka på röret med gummiklubba kan hjälpa borttagningen.
5

Trace katalysatorn tills du hittar gummi hanger på passagerarsidan av omvandlaren. Håll omvandlaren, dra gummit hängare från omvandlaren. När bort, sänka katalysatorn till marken.
6

Placera den nya omvandlaren under fordonet och placera gummit hanger på passagerarsidan av omvandlaren, precis som det var på den gamla katalysatorn .
7

Placera avgasfläns packningen på det främre röret på katalysatorn. Skjut omvandlaren och in i främre avgasröret och dra åt muttrarna på bultarna.
8

Sätt den bakre röret på katalysatorn i det bakre avgasröret, placera den nya avgas klämman över den bakre avgasröret och dra åt muttrarna.
9

Dra åt framrör nötter med Ratchet och uttag, tills flänsen packningen är lätt krossas mellan katalysatorn röret och avgasröret.

10

Dra avgas klämma s muttrarna tills den bakre katalysatorn röret och det bakre avgasröret hålls samman.
11

Placera värmeskölden tillbaka på plats och dra åt skruvarna, med Ratchet och uttag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70645.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.