Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Toyota Sienna Oxygen Sensor Borttagning

Att göra sin debut 1998, har Toyota Sienna presenterade alltid minst tre syre sensorer, på grund av anställning i sin V-motor. En V-motor är formad som ett V och har ett avgasgrenrör på varje sida. Två uppströms syre sensorer övervakar bränsle till luft förhållandet innan avgaserna når katalysatorn. En annan sensor är monterade i eller till den bakre delen av omvandlaren för att övervaka dess effektivitet. Om Sienna har två omvandlare, kommer det att finnas fyra sensorer installerade på minivan. En för varje grenrör och en för varje omvandlare. Att hitta rätt Sensor

När en syresensor misslyckas, kommer det utlösa ljuset felindikator (vanligen kallad kontrollera motorn ljus) på instrumentpanelen. Antingen läser felkod (DTC) med ett avsökningsverktyg eller har den att läsa på en lokal Biltema. Mest alla skannrar kommer att avslöja en DTC (s) med en bokstav och ett nummer. Denna specifika felkoden kan antingen avslöjas med en kort beskrivning av skannern eller kanske måste slås upp i en ombord felkod lista. All kod som avslöjar en "sensor 1" problem

kommer att indikera att det är en av de uppströms sensorerna nära fördelaren. "Sensor 2" koder kommer att avslöja problemet ligger i nedströms sensorn nära omvandlaren.

Bank platser är svårare, men inte alltför komplicerat. För att hitta "Bank 1, Sensor 1" helt enkelt hitta var nummer ett, tre och fem cylindrar på din Sienna. "Bank 2, Sensor 2" skulle indikera ett problem med den nedströms sensorn på nummer två, fyra och sex cylindriga sidan av motorn.
Byta sensor (er) katalog

Även om det är inte en dålig idé att byta ut alla sensorer när man misslyckas, ibland är det ekonomiskt att belasta. Det är där hitta rätt sensorn kommer in. De främre och bakre sensorer är inte samma artikelnummer och är inte utbytbara.

Att byta den främre sensorn (s), lyft den främre änden eller hela fordonet för att få tillgång till underredet på avgassystemet. Lokalisera sensorn och koppla bort kablaget. Använd en liten skruvmejsel för att trycka ner kopplingen låspluggen om det behövs.

Nästa, använd en 22mm skiftnyckel eller en syresensor socket och lämplig ratchet. Ibland om de främre sensorerna, är det svårt att få ett verktyg eller annan på dem, så använd det som fungerar bäst för dig. Spraya in gängorna på sensorn med en ymnig mängd smörjmedel spray, såsom WD-40 eller PB Blaster och låt den i blöt i ett par minuter. Använd skiftnyckel eller spärr att lossa givaren genom att vrida den moturs. En box-nyckel skulle fungera bäst eftersom en fast nyckel kan fördärva hex-huvudform av sensorn. Sätt bara in fristående tråd genom rutan-änden av nyckeln innan det till hex-head. Syresensorn uttaget använder en skåra längs sidan av sockeln som rymmer tråden. När sensorn är lös nog, avslutar bort det för hand.

De bakre sensorerna är lättare att komma åt än själva sensorn, men Toyota placerar insticksanslutningen under mattan under framstolarna. Detta kräver att öppna dörren och sedan ta bort den nedre dörrpanel med en skruvmejsel. Ställ åt sidan och nå under mattan och mot golvskivan och sedan under sitsen för att hämta plugin. När frånkopplad där, tillbaka till underredet och helt enkelt dra ur kontakten gummipackningen ut från golvet styrelse Sienna. Packningen håller kabeln på plats och hindrar vatten från att komma in i golvet i hytten.

När tråden släpps bort syresensorn som du skulle ha eller redan har gjort de främre.


Universal eller Direct-Fit
p Det finns två typer av ersättning sensorer. Många företag försöker att marknadsföra det faktum att du kommer att spara pengar genom att köpa universella sensorer. Dessa sensorer kräver eliminerar insticksanslutningen på båda sidor av kablaget. Därefter matchar tråd färger upp (vilket inte alltid stämmer överens med OEM kablaget) och rumpa ansluta. Eftersom de bakre sensorerna i Sienna kontakten under framsätet och mattan, ta bort sätet för att få tillräckligt med utrymme för att utföra detta.

Jämför priserna på direkt-fit sensorer innan man beslutar att spara pengar med den universella. Du kan även hitta de direkt-fit och kära billigare eller ett spänn par mer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70376.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.